Domini del Massi a la Copa Catalana Internacional

22/03/2009
BTT

Domini del Massi a la Copa Catalana Internacional

La primera sortida es donava a les 10h del matí amb les fèmines elit i sub 23 a primera línia de sortida a punt per completar tres voltes al circuit. Sandra Santanyes (Cemelorca Trek) sortia amb el maillot de líder de la competició després de la segona posició a Banyoles i la segona posició a la contrarellotge de dissabte a Corró. Anna Villar (Massi) i Cristina Mascarreras (Conor-La Siesta) no li posarien les coses fàcils amb un circuit ràpid i tècnic on no hi ha marge d'error ja que costa molt de recuperar. A la primera volta era Sandra Santanyes que liderava la cursa, però Anna Villar i Cristina Mascarreras passaven a pocs segons. La segona volta canviaria el color de la carrera, Anna Villar s'anava trobant cada vegada millor sobre la bicicleta i aconseguia adelantar la Sandra i  encapçalar ja la prova fins a la línia de meta. Després de 3 voltes al circuit Anna Villar arribava amb 1h22'13", en segona posició Sandra Santanyes amb 1h23'33" i Cristina Mascarreras amb 1h23'55", uns temps força ajustats. Aquesta victòria permetia a Anna Villar vestir el maillot de líder del GP Massi-Copa Catalana Internacional per primera vegada aquesta temporada.

A les 10h també sortien els júniors, els masters 30 i els veterans 40 que també havien de completar 3 voltes al circuit de 8'7km de Corró d'Amunt. La carrera dels júniors ha anat molt ajustada i els cinc primers corredors entraven a meta al mateix minut. S'ha decidit tot a la última volta on Josep Nadal (CJAM) ha tret uns metres al seu perseguidor Daniel Guasch (Roleauto) que entrava a meta a només 3". Completava el podi Carles Sabadell (EiTwo Red Bull) a 12" del primer.  

En màster 30 s'enduia la victòria indiscutiblement F.X. Carnicer (Massi) que ha encapçalat la cursa des del primer minut fins a l'últim arribant a meta amb 1h13'01" traient gairebé 4' al segon classificat, José Caldas (Medina Llagostera). El tercer calaix del podi ha anat disputadíssim al llarg de tota la carrera, i fins a sobre la línia de meta no s'ha resolt aquest tercer lloc (gràcies a la foto finish) a favor de Josep Mir (FASOL).

En veterans 40 sortia Fco Javier Salamero (Oki-Orbea) amb el maillot de líder de la seva categoria i era també el que s'enduia la victòria amb claredat després de marcar un temps espectacular d' 1h16'55" (igual que el segon master 30) després de donar 3 voltes al circuit. 

Els cadets, fèmines cadets, fèmines junior i veterans 50-60 donaven dues voltes al circuit, havien de completar per tant 17km de cursa. Era el cadet de primer any Jordi Quintanas (Medina Llagostera) el que s'enduria la victòria amb un temps de 50'11". En veterans 50-60 seria José Palomino (Navarcles) el que finalment pujaria al primer graó del podi; amb fèmines cadets ho feia Miranda Agustí (Radikal Bikes) i amb fèmines júniors la balear Maria Elena Amoros (Santa Eulària).

 

Trayter i Villar, els millors a la crono

 

La primera contrarellotge de la temporada comença amb un gran èxit de participació, ja que  190 corredors s'aplegaven dissabte 21 de març a la tarda a Corró d'Amunt. La CRI és una prova individual que consisteix en donar una volta a un circuit de 4km (en aquest cas) i la sortida es dóna de forma individual cada 30". De cara a la classificació general del Gran Premi Massi-Copa Catalana Internacional  puntuen totes les CRI (3) i totes les curses de rally (XC) menys una.

Aquest any el circuit de Corró ha tingut algunes modificacions i s'ha convertit en un circuit més tècnic i revirat en alguns trams. A la contrarellotge es feia mitja volta al circuit de rally i aquesta prova la disputen totes les categories menys els cadets i les fèmines cadets. Les primeres en sortir eren les fèmines a les 15.45h i la que marcava el millor temps era Anna Villar (Massi) amb un temps d'11'51".

Les tres fèmines que arribaven després  Sandra Santanyes (Cemelorca Trek), Cristina Mascarreras (Conor-La Siesta) i la sueca Elensen Cykelforbundet (Subaru-Gary Fisher) ho feien amb 12'07", totes tres al mateix segon. S'ha hagut de recórrer a les centèssimes per saber el podi que finalment se l'han endut Sandra (2a) i Cristina (3a).

A continuació de les fémines sortien els veterans 50-60, els veterans 40, els masters 30, els júniors, els sub 21, sub 23 i elits. Amb categoria masculina Marc Trayter (Commençal-Northwave) aconseguia completar la volta de 4km amb un temps espectacular de 9'46". Israel Núñez (Massi) quedava en segona posició a només 1" de diferència i completava el podi el francès Marc Colom (Calvisson) amb 9'48", a 2" del guanyador. Així doncs, amb aquest ajustat podi quedava clar que els temps de la CRI han sigut més ajustats que  mai i la incògnita del guanyador no s'ha resolt fins a l'últim moment ja que aquests tres corredors han sigut dels últims en prendre la sortida.  

Dos corredors més aconseguien baixar de la barrera dels 10 minuts, Ismael Ventura (Bicis Esteve) i Joan LLordella (Ambisist) que per molts pocs segons s'havien de conformar amb la 4a i 5a posició. Sisè a la general quedava el corredor gironí Umbert Almenara (Freebike) que feia primer en la seva categoria sub 21 gràcies a un temps espectacular de 10' 03". Joan Marc Perarnau (Oki-Orbea) arribava primer sub 23 i 7è a la classificació general amb un temps de 10'07".

En categoria júnior era Daniel Guasch (Rolauto) el que marcava un millor temps amb 10'23", amb master-30 era F.X. Carnicer (Massi) amb 10'20" que quedava onzè a la general i amb molta diferència a la resta de classificats. I amb veterans 40 era Fco.Javier Salamero (Oki-Orbea) el que parava abans el crono amb 10'39" i un resultat espectacular a la general ja que quedava en la posició 25. Per equips s'han proclamat guanyadors els corredors de Massi.

 

Nota i fotografies d´ Ocisport