Victòria de Sandra Santanyes a l´ Open d´ Espanya de marató

06/04/2009
BTT

Victòria de Sandra Santanyes a l´ Open d´ Espanya de marató

Els gairebé 100 corredors que s'aplegaven a Teguise tenien per davant 78 quilòmetres amb un parell de pujades dures i llargues, zones pedregoses, alguna trialera, zones de rodar i molt vent, el típic de l'Illa.

Alejandro Díaz de la Penya (Extremadura Specialized), Marc Trayter (Commençal Northwave), Francesc Freixer (Bicicletes Esteve), Ismael Ventura (Bicicletes Esteve) i James Agus Ouchterlny  i Emilio José Castilla (Dr Bike Granada) formaven el grup de capdavanter fins que Marc al quilòmetre 7 ha sofert la primera punxada. En els primers 30km havia un parell de pujades dures amb el vent de cara o de costat que les feien encara més dures, però la pujada llarga de 8 km estava a partir del km 30, després del primer avituallament de cursa. Alejandro Díaz de la Penya, James Agus i Ismael Ventura han pujat junts gairebé tot el port i els venia per darrere Francesc Freixer que no ha pogut seguir el ritme i s'ha despenjat uns metres durant aquest tram. Marc Trayter reparava de la segona punxada a la zona d'assistència i aconseguia a poc a poc anar remuntant posicions després de quedar-se a uns quinze minuts del cap de cursa.

Les coses no canviarien molt fins a arribar en el segon avituallament després de la població de Haria i Máguez on s'arribava per un parell de trialeres de baixada i de pujada molt divertides. Prop de Tabayesco Francesc Freixer remuntava uns minuts i es posava en tercera posició per darrere d'Alejandro i James Agus. Ismael Ventura abandonava en l'últim avituallament a causa de problemes físics quan faltaven 20km per a l'arribada. L'últim tram semblava pla però havia alguna pujada tècnica, alguna trialera i zones de difícil pedalar i de tot això s'han beneficiat Francesc Freixer per remuntar una altra posició i Marc Trayter que venia amb ganes d'entrar al podi en una de les carreres més dures de la temporada. Finalment Alejandro Díaz de la Penya arribava amb un temps de 2h58'39" en una merescuda primera posició després d'anar sempre amb el primer grup de cursa, Francesc Freixer amb un temps de 3h01'42" i Marc Trayter 3h07'04" en tercera posició després d'una gran remuntada.

En categoria femenina ha dominat la carrera en tot moment la corredora catalana Sandra Santanyes (Cemelorca Trek) i amb aquesta victòria és encara més líder del Campionat. Completaven el podi i a pocs segons entre elles Lurdes Torrascasana (Tot Vici amb bici) i Neus Parcerisas (Tomàs Belles) després de rodar juntes durant els 78 durs quilòmetres de la prova. En categoria sub 23 ha guanyat Carlos Portilla (Oki Orbea) que se situa tercer en la classificació general del campionat Powerbar Marathon-Open d'Espanya Marató BTT. En categoria master 30 arribava en primera posició Emilio José Castilla (Dr Bike Granada) i quart a la general, Enric Ramoneda (Tot vici amb bici) era segon i cinquè a la general i completava el podi en tercera posició Francisco Perez (Bicitel). José Julián Baron (Dr Bike Granada) guanyava en la categoria màster 40 amb un magnífic temps de 3h15'24" i Daniel Garcia (Kanina Bikes) guanyava en la seva categoria, sub 21 amb un temps de 3h27'54". Ricardo Vela (Sta Eularia) pujava al primer graó el podi en categoria msster 50. Per equips el guanyador ha estat l'equip català Tot vici en bici.

 

Nota i fotografía d´ Ocisport