El Catalunya Team inicia una secció de ciclisme adaptat

06/04/2009
Pista

El Catalunya Team inicia una secció de ciclisme adaptat

La seva incorporació, coincidint amb l'inici de la temporada de pista 2009/10, el passat 1 d'abril, s'emmarca dintre de l'acord de col·laboració entre Genesis Training Cycling (club de procedència dels tres ciclistes i tècnic) i Catalunya Team, com un pas més en el procés d'integració i normalització del ciclisme adaptat, afavorit pel Comitè Paralímpic Internacional, la Unió Ciclista Internacional i els estaments homòlegs de l'Estat espanyol.

Juan José Méndez (Barcelona, 27/03/1964) és el més conegut dels tres ja que compta amb un dels palmarès més brillants del ciclisme adaptat internacional dels últims deu anys, destacant la seva actuació als recents Jocs Paralímpics on va assolir les medalles d'argent, contra rellotge en ruta, i bronze, persecució individual en pista, de la categoria LC4 reservada per als ciclistes amb deficiències físiques més severes.

Raquel Acinas (Barcelona, 12/04/1978), es va iniciar només fa tres anys en el ciclisme i va signar amb diploma al seu debut Paralímpic a Pequín, aconseguint la sisena plaça en la prova contra rellotge de ruta, categoria LC3, més dos llocs d'honor (9 i 10) en les disciplines de pista. Per la seva banda, Ramon Álvarez (Barcelona, 31/08/1971), categoria LC3, acaba d'iniciar la seva trajectòria ciclista, on està mostrant una ràpida adaptació.

Els ciclistes, tots tres discapacitats físics, s'estrenaran amb els colors de l'equip català en el Campionat d'Espanya júnior de ciclisme en pista, que per primera vegada inclourà en el seu programa les categories de ciclisme adaptat (o paraciclisme), i que tindrà lloc aquesta mateixa setmana, entre els dies 9 al 11, en el velòdrom madrileny de Galapagar.

 

Recordar que Juanjo Méndez fou protagonista del programa de TV3 “Singulars” en una intervenció gestionada per la comissió de comunicació de la F.C.C.. Per veure l´ emissió.