El Joan Escolà, a XS Esports

08/04/2009
Carretera

El Joan Escolà, a XS Esports

 

Resum de l´ emissió

 

38è Trofeu Joan Escolà (Gran Clàssica) – Sabadell – 4 d’abril de 2009    

 

Sabadell és a la primavera territori ciclista. Com sempre a cavall entre el març i l´ abril un parell de curses, el Trofeu Joan Escolà i el Campionat de Sabadell, anuncien l´ arribada de la nova estació omplint de ciclistes els carrers de la localitat vallesana en dues curses que a més s´ integren dins de la Copa Generalitat, les grans clàssiques del calendari català que sumen les competicions més prestigioses del calendari regional.

La tarda del dissabte 4 d´ abril, uns 150 ciclistes d´ arreu de l´estat, més equips francesos i russos, es van aplegar a la carretera de Prats de Sabadell per disputar la 38 edició del Trofeu Joan Escolà, una competició que recorda a un ciclista, Joan Escolà, nascut a Lleida però criat esportivament a Sabadell allà pels anys 50. Encara avui 

s´evoca la seva figura en presència de part dels seus familiars, entre d´ altres l´ Isaac Escolà, el seu net i campió d´ Espanya de fons sots 23 fa sis anys.

Poc abans de les quatre de la tarda es donava la sortida a una cursa que atorgava continuïtat a la Copa Generalitat iniciada al febrer amb el Premi Inauguració de L´ Hospitalet de Llobregat amb victòria del pistard olímpic Antoni Miguel. El gironí no va fallar davant el desafiament sabadellenc per defendre el seu maillot groc i optar així a una victòria final només signada pels més grans del ciclisme català els darrers anys. Entre d´ altres pel propi Sergi Escobar, que en aquesta cursa corria per primer cop amb els colors de l´ ECP.