Mantecón i Fullana, protagonistes a Vall de Lord

11/05/2009
BTT

Mantecón i Fullana, protagonistes a Vall de Lord

El dia es despertava tapat a Sant Llorenç de Morunys i amb el terreny humit degut a la pluja de la matinada, però finalment aquest any hi ha hagut més sort que l'anterior i s'ha pogut disfrutar d'un dia esplèndit amb la presència de corredors vinguts d'arreu de la península.

Els horaris de sortida eren diferents a com és habitual degut a les característiques del circuit, ja que la gran majoria de recorregut transcorre per senders, tiraleres o trams força tècnics i estrets on és difícil adelantar. D'aquesta forma s'eviten algunes cues a les primeres voltes de la cursa i els corredors poden concentrar-se i disfrutar més de la carrera.  

Sergio Mantecon (Cemelorca Trek) amb el maillot de líder del campionat ja partia com a màxim favorit a la victòria final, i no ha defraudat a l'afició ja que als primers minuts de carrera ja rodava en primera posició, una plaça que ja no ha abandonat fins al moment de creuar la línia de meta amb 1h55'58". Amb aquesta victòria Sergio Mantecon ja en suma 3 i és més líder del Superprestigi Massi-Open d'Espanya quan falten només dues proves per finalitzar el campionat.

La resta de graons de podi se'ls han guanyat Alejandro Díaz de la Peña (Extremadura Specialized) que ha anat remuntant posicions i ha acabat en una molt bona segona posició amb 1h56'45", i Darío Gasco (Massi) amb 1h56'57" completava el podi i era el primer sub 23 després d'una molt bona carrera on ha estat en tot moment lluitant en les primeres posicions.

En quarta posició i tercer elit arribava Marc Trayter (Commençal Northwave) que amb la bona actuació de dissabte a la CRI i diumenge a la prova de rally es col·loca altre vegada líder del GP Massi-CCI i tercer del Superprestigi Massi en la classificació general per darrere de Carlos Coloma (MSC). Aquest arribava en cinquena posició amb 1h58'48" després de rodar les dues primeres voltes molt a prop de Mantecon i Gasco però finamlent ha pagat l'esforç i s'ha hagut de conformar amb aquesta cinquena plaça.

El podi sub 23 el formaven Darío Gasco (Massi), David Lozano (Cemelorca Trek) i Joan Marc Perarnau (Oki Orbea). I en categoria sub 21 gauanyava ja l'habitual corrdor gironí Umbert Almenara (FreeBike) i completaven el podi Diego Latasa (Conor Saltoki) i Christopher Bosque (Ambisist).

En categoria femenina Marga Fullana (Massi), l'actual Campiona del Món i líder de la Copa del Món s'embutxacava la quarta victòria del Superprestigi Massi després de guanyar en totes les proves disputades enguany. Marga completava les 3 voltes del tècnic circuit de Sant Llorenç amb 1h24'39", molt superior a la resta d'integrants del podi, Sandra Santanyes (Cemelorca Trek) a 3'33" i Anna Villar (Massi) a 4'34" de la primera.

La primera fèmina sub 23 era la balear Margarita Garcia (Cemelorca Trek) la que pujava al primer graó del podi i continuava líder del campionat en la seva categoria.

En la resta de categories no hi ha hagut gaires sorpreses, el portuguès Mario Luis Costa (Povoa Clube BTT) s'enduia la victòria amb 1h15'15", la segona posició ha estat molt disputada però finament se l'ha endut Carles Sabadell (EiTwo Red bull) amb 1h18'33" i Ricardo Marinheiro s'havia de conformar amb la tercera plaça a 2" del segon.

En cadets era el jove de primer any Jordi Quintanas (Medina Llagostera) qui pujava al primer graó del podi, per darrere quedaven Francisco Abad (Cemelorca Trek) i Gerard Alvarez (Morenito-Bigorda).

En master 30 Raul Serrano (Conor Saltoki) s'enduia la victòria i ja en suma 3 en el campionat, en master 40 era Fco. Javier Salamero (Oki Orbea) el que guanyava amb certa superioritat i suma també 3 victòries de les 4 proves disputades. Em master 50 era Joaquim Esparraguer (Medina Llagostera) el que guanyava en aquesta categoria.

Cal destacar el gran nombre de femines cadets i juniors respecte en altres proves que s'aplegaven a la Vall de Lord i ha estat la cadet portuguesa Magda Soraia Martins (Povoa Clube BTT) la que s'enduia la victòria per davant de les juniors.

Per equips era el Cemelorca Trek el que en sortia guanyador després de la bona actuació de la majoria dels seus corredors i els nombrosos podis de la jornada.

 

Nota d´ Ocisport