Alfons Molist, guardonat amb la medalla d’ Argent de la UFEC

13/05/2009
Federació

Alfons Molist, guardonat amb la medalla d’ Argent de la UFEC

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya va retre el seu especial homenatge als darrers presidents federatius que han deixat el seu càrrec. En aquesta ocasió van ser 21 persones les que van rebre Insígnia d´Argent de la UFEC, com a reconeixement per la seva tasca en suport del seu esport en particular i de l´esport català en general.

L´acte, celebrat al Museu Melcior Colet de Barcelona, va comptar amb la presència de la secretària general de l´Esport, Anna Pruna; i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, David Moner, aixi com , en la presidenta de la F.C.C. Carme Mas i diferents membres de la seva junta directiva.   

El periodista Joan Manuel Surroca va ser l´encarregat de conduir l´acte, on es van aplegar més d´un centenar de personalitats del món federatiu, esportiu, polític i social de Catalunya. Els 21 expresidents que van rebre la Insígnia d´Argent són: Josep M. Carrió i Fornells (FC Automobilisme); Rafael Lucas i Ruiz i Francisco R. Valls i Luque (FC Bàdminton); Domènech de Vargas i López –a títol pòstum- i Ramon Mayench i Calvet (FC Caça); Enric Botí i Castro de la Peña (FC Cecs i Deficients Visuals); Alfons Molist i Barberà (FC Ciclisme); Anton Fontdevila i Martí (FEEC); Jordi Roche i Puigdevall (FC Futbol); Mateu Rosell i Martorell (FC Hípica); Antoni Jurado i Martín (FC Korfbal); Bertrand de Five i Pranger i Daniel Lamata de la Torre (FC de persones amb Discapacitat Física); Alfred Guinart i Baños (FC Motonàutica); Lluís Bestit i Carcasona (Fc Natació); Lluís Pujal i Faurat (FC Pesca i Càsting); Carme Adell i Argilés i Josep Pintado i González (FC Piragüisme); Xavier-Albert Canal i Gomara (FC Rugbi); Hortènsia Graupera i Monar (FC Salvament i Socorrisme); i Josep Ferrer i Peris (FC Tennis).

Prèviament a l´atorgament de les Insígnies es va presentar la Medalla de Campions del 2009, dissenyada enguany per l´artista Xavier Carbonell, que s´atorgarà al llarg de l´any als campions absoluts, en categoria masculina i femenina, de Catalunya en cada disciplina esportiva. La medalla d´enguany, en la seva onzena edició, és un fragment del quadre ´Esport Català´, fet pel propi artista olotí, i que presideix la Sala Samaranch de la Unió de Federacions. Tots els expresidents van rebre alhora una rèplica de la Medalla de Campions juntament amb la Insígnia d´Argent.

 

Nota: José María García Planas