Podis i triomfs catalans al Superprestigio Massi de Manacor

02/06/2009
BTT

Podis i triomfs catalans al Superprestigio Massi de Manacor

Sergi Mantecón (Cemelorca Trek) sortia com a favorit i vestint el maillot de líder del Campionat, i no ha defraudat realitzant una cursa tàctica i intel·ligent des de l'inici. Carlos Coloma (MSC Bikes) sortia molt fort i marcava el ritme de la carrera durant les primeres 4 voltes de les 5 que havien de realitzar els elit, sub 21 i sub 23.

Per darrere anava Mantecón, Trayter i Núñez però Trayter es quedava més endarrere per problemes mecànics i acabava en quarta posició. Mantecón  apretava a la última volta i superava a Coloma que veia no podia aguantar el ritme del que seria el vencedor d'aquesta prova i es quedava a 37" del primer graó del podi. En tercera posició arribava Israel Núñez (Massi) a 1'42" de Sergio.

En categoria sub 23 guanyava Darío Gasco (Massi) que arribava en sisè a la classsificació general, i Umbert Almenara (Freebike) aconseguia la victòria en sub 21.

En categoria femenina la mallorquina Marga Fullana (Massi) sortia com a clara favorita, com a la majoria de proves que disputa arreu del món, però aquesta prova era especial per ella, ja que corria a casa davant de nombrós públic que venia a animar-la. I no ha defraudat a ningú. Ha obert forat a la sortida imposant un ritme que cap corredora ha pogut seguir i així fins arribar a meta després de 3 voltes amb 1h27'. La resta de graons del podi estaven més disputats i accidentats que mai. Anna Villa (Massi) i Rocío Gamonal (BH Toscaf) lluitaven per la segona i tercera posicions però diverses averies mecàniques ho  han impedit i ho ha aprofitat la Cristina Mascarreras (Conor la Siesta) que venia per darrera i es quedava amb el segon graó del podi i Rocío Martín (Semar Distransa) amb el tercer. La també balear Margarita Garcia (Cemelorca Trek) guanyava en sub 23.

Raul Serrano (Conor Saltoki-Berriantz) guanyava en master 30, Fco Javier Salamero (Oki Orbea) en master 40, Daniel Guash (Roleauto) en júnior, Alejandro Alvarez (Todo Bici) en cadets i Joaquim Esparraguer (Medina Llagostera) en master 50. Massi guanyava per equips gràcies a la bona actuació de Israel Núñez, Darío Gasco, F.X.Carnicer i Marga Fullana.

 

Text: Ocisport

Fotografia: Umbert Almenara