Trayter i Santanyes, campions de Catalunya de bike marathon

08/06/2009
BTT

Trayter i Santanyes, campions de Catalunya de bike marathon

Alejandro Díaz de la Peña (Extremadura Specialized) arribava a Sant Vicenç amb el maillot de líder després de vèncer en la última prova a Lanzarote, però el corredor gironí Marc Trayter (Commençal Northwave) sabia que avui només li valia la victòria per tornar-se a col·locar líder del Campionat. A Marc li interessava sumar punts de cara a la classificació general final, que es resoldrà en la última prova a Paterna del Campo el dia 17 d'octubre.

A les 9.30h es donava la sortida de la prova i per endavant quedaven uns 68km tècnics i durs, i ja es preveia que la cursa seria més llarga que les dues anteriors disputades. Als primers compassos de carrera s'ha anat formant un grup que encapçalava la cursa, eren Alejandro, Marc Trayter, Adolfo Garcia, Oriol Morata, David Lozano i Francesc Freixer que s'anaven alternant les posicions. A partir de mitja cursa aquest grup s'ha anat dividint degut a problemes mecànics i degut al fort ritme que Alejandro i Marc estaven imposant fins que s'han quedat sols al capdavant de la cursa. Al quilòmetre 40 Trayter llençava un fort atac que marcaria el desenllaç de la cursa ja que aconseguia deixar endarrere Alejandro Díaz de la Peña. Finalment Marc arribava a meta amb un temps de 3h 27', Alejandro segon a 4'36" i Francesc Freixer (Bicicletes Esteve) tercer amb 3h35'. Amb aquesta victòria Marc Trayter recuperava el maillot de líder del Campionat Powerbar Marathon BTT-Open d'Espanya Marató i es proclamava també Campió de Catalunya de Marató.

En categoria femenina Sandra Satanyes (Cemelorca Trek) partia com a principal favorita després de vèncer en les dues proves disputades del Campionat. Però avui Mercè Tussel (Ambisist) no li ha posat les coses tant fàcils i han anat durant la meitat de la cursa  molt juntes, fins que al km 30 Sandra Santanyes ha anat imposant un ritme més fort i ha pogut despenjar la Mercè que avui venia disposada a lluitar fins al final per aconseguir el maillot de Campiona de Catalunya. Finalment arribava a meta Sandra Santanyes amb primera posició i amb un temps de 4h32' sent la cursa més llarga disputada fins ara, Mercè Tussell creuava la meta a 8'41" i en tercera posició arribava la francesa Muriel Bouhet (Lennox Canyon) a 17' de la primera classificada.

En categoria master 30 guanyava amb autoritat el català Enric Ramoneda (Tot Vici en Bici) que quedava setè a la classificació general. Per darrere seu arribava el primer sub 23, David Lozano (Cemelorca Trek) que completava la cursa amb 3h48'. Fco Javier Salamero (Oki Orbea) guanyava amb masters 40 i José Palomino (Navarcles) amb masters 50-60.

La pedalada popular de la Vall del Ges ha comptat amb la presència d'una setantena de bikers que han pogut escollir entre tres circuits diferents: el llarg de 68km, el mitjà de 30km i el curt d'11km. La majoria han optat per la opció mitjana de 30km, un circuit assequible que transcorria per pistes, corriols i senders tècnics de la zona.

 

Nota d´ Ocisport