Els Campionats de Catalunya femenins a XS Esports

12/06/2009
Carretera

Els Campionats de Catalunya femenins a XS Esports

Aquest dissabte a partir de les 15 hores al programa XS Esports s´ emetrà un resum dels Campionats de Catalunya de dones celebrat fa una setmana a Sant Sadurní d´ Anoia

 

Resum de l´ emissió

 

CAMPIONAT DE CATALUNYA FÈMINES CARRETERA  6-juny-2009    

GP Consell Comarcal Alt Penedès

 

Sant Sadurní d´ Anoia, terra de vinyes, de modernisme, cor de l´ Alt Penedès fou un càlid matí de dissabte de juny feu ciclista. Els Campionats de Catalunya femenins estaven en joc amb un gran suport, cal recordar, del Consell Comarcal de l´ Alt Penedès. A la sortida rostres de concentració i un silenci evidencien cert nerviosisme. Ser la millor corredora a la principal cursa del calendari regional era una important responsabilitat. Al full d´ inscripció hi figuraven més de 40 corredores, no totes catalanes, varis equips de fora de Catalunya varen ser convidats, parlem del Construcciones Iruña, Tolosa CF, Bizkaia-Duranguesa, Hotel Modus Vivendi, Lointek i Ingrid Ibeotour. Tot per saber els noms que havien de succeir al palmarès de la competició a Débora Gálvez (elit), Arantxa García (juvenil) i Bianca Martín (cadet).

Amb el tall de cinta es donava la sortida al primer pilot en sortir del dia, el grup de les elits. I es que la competició es dividia en tres, primer sortien les elits, després les juvenils i finalment les cadets, adaptant les distàncies a les categories i capacitats de les corredores. Per les més grans 90 quilòmetres, per les juvenils 72 i per les cadets 54, quilometratges resultants de les cinc, quatre i tres voltes respectivament a un circuit molt especial, el mateix que va veure la cursa de ciclisme dels Jocs Olímpics de Barcelona. Un traçat que recordava aquella cursa que a l´ agost del 92 va guanyar el malauradament mort Fabio Casartelli, tot discorrent per vinyes i petites colines que amb la lluentor de la jornada permetien gaudir d´ una excel·lent competició ciclista. Després de sortir des de Sant Sadurní es prenia direcció Lavit i Parellades per tornar a la població d´ origen.