La 50 ena Volta a Tarragona, aquest cap de setmana a XS Esports

25/06/2009
Carretera

La 50 ena Volta a Tarragona, aquest cap de setmana a XS Esports

 

Resum de l´ emissió

                

50 VOLTA CICLISTA PROVINCIA DE TARRAGONA     2 al 6 de juny 

 

El ciclista del moment es diu Denis Menchov. Un corredor d´ origen rus radicat a Pamplona i format a Espanya que fa unes setmanes es va emportar el Giro d´ Itàlia. El  tímid i calculador Menchov és un dels molts noms que engrandeixen la història de la Volta Ciclista a Tarragona, la cursa més antiga d´ Espanya.

Sota la tasca d´ un dels clubs més emblemàtics de Reus, la secció de ciclisme del Club Natació Reus Ploms, la Volta Ciclista a Tarragona sempre ha estat part activa de les festes majors d´ aquesta ciutat. Les dates de Sant Pere han estat per això les més habituals per aquesta competició que des de fa uns anys ha passat a disputar-se entre el maig i juny.

De la seva història emergeixen escenaris habituals i un perenne, la ciutat de Reus. La cursa sempre ha visitat les terres del sud, les terres de l´ Ebre amb finals d´ etapa a Tortosa o Alcanar, tot i que han estat les localitats de l´ eix turístic Salou- Cambrils- La Pineda- Vila Seca les fixes en el seu recorregut. Aprofitant la gran presència de turistes s´ ha aprofitat per visitar els passeigs marítims i divulgar així el ciclisme a gran escala. Però sens dubte ha estat un indret anomenat Escornalbou i la seva romànica canònica, el que més protagonisme ha guanyat els darrers anys. A la seva violenta i dura pujada es sol decidir el nom del guanyador sota la fórmula de contrarrellotge.