250 participants en la versió “nonstop” de Pedals de Foc

29/06/2009
BTT

250 participants en la versió “nonstop” de Pedals de Foc

En l'edició d'enguany, a les 5 de la matinada i encara fosc, 250 valents van sortir de la capital de la Vall d'Aran en direcció al Túnel de Vielha, per començar un ràpid descens fins a Vilaller. A partir d'aquí, un seguit d'ascensions els portarien cap a la Vall de Boí,  la Vall Fosca, el coll de Triador,  i el coll de la Portella Blanca, cota màxima de la prova a 2268m. El recorregut continuava cap a Espot, Son, i Isil, on es remuntava el Noguera Pallaresa per un bosc de bellesa insòlita, fins al seu naixement, al Pla de Beret. Des de l'estació d'esquí de Baquèira, enguany pintada de verd com mai, un ràpid descens tornava els participants fins al punt d’origen, Vielha.

En la vessant competitiva, el biker de Pontons Llibert Mill (Cicles Catalunya) va repetir triomf, rodant en solitari des del km 30 fins al 220, i completant el recorregut en 11h i 47 minuts, en una gesta a l'abast de molt pocs. La primera dona a completar el recorregut va ser Nuria Lauco, màxima exponent del btt de llarga distància a nivell nacional, amb 14h 38 minuts.

El repte de la Pedals de Foc, prova germana de la coneguda Carros de Foc que es fa a peu, es pot fer de maig a setembre, on els que vulguin gaudir de l'entorn poden assaborir-lo en  sis jornades, i els més preparats poden atrevir-se a completar-lo en tres dies.

 

Informació facilitada per Sergi Tutusaus

Fotografia: Núria Lauco i Llibert Mill