Tots els detalls del pas del Tour de França per Catalunya

07/07/2009
Carretera

Tots els detalls del pas del Tour de França per Catalunya

El dijous 9 de juliol es disputarà la sisena etapa entre Girona i Barcelona amb 181,5 quilòmetres. La cursa sortirà del Parc de Devesa gironí rumb la costa per travessar Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar i Calella per encarar l´ interior passant pels alts de Sant Vincenç de Montalt i Collsacreu. Per Granollers i Cardedeu s´ enfila el tram final entrant a Barcelona desprès de superar la Conreria. La meta s´ instal·larà enfront de l´ Estadi Olímpic a les 17 hores segons el millor dels horaris previstos. Aquest  és un itinerari molt conegut per un dels catalans que seran al Tour, Eduardo Gonzalo (Agritubel). L´ altre és Joan Antoni Flecha (Rabobank).

Al dia següent des de Barcelona sortirà la setena etapa, la primera clau de la competició, amb el final, 224 quilòmetres després, al sector Arcalís de Vallnord a Andorra. Des de Barcelona es surt direcció Manresa i Cardona abans de superar un tres ports, el de Solsona, Serra- Seca i Port del Compte abans d´ entrar a l´ Alt Urgell i la seva capital, La Seu, com porta al país dels Pirineus direcció Arcalís.

Cal aclarir que en el punt kilometric 32 que en el llistat nomena Coll de Montserrat, es el Coll Cardus, sortint de Terrassa.