Entra en funcionament el Centre BTT de la Plana de Vic

07/07/2009
BTT

Entra en funcionament el Centre BTT de la Plana de Vic

En les diferents intervencions es va destacar la importància de treballar conjuntament a l’hora d’impulsar projectes a nivell local i la necessitat d’esdevenir d’una xarxa per tal d’aconseguir més recolzament i una promoció més àmplia.

El projecte centre BTT Plana de Vic forma part de la  Xarxa de Centres BTT Catalunya i per tant és un espai reconegut i homologat per la Federació Catalana de Ciclisme (http://www.turismedecatalunya.com/btt/). Un centre BTT és una sèrie de circuits de BTT (bicicleta tot terreny o moutain bike) que transcorren enmig de la natura i tenen un interès tecnic-esportiu o turístic. Està destinat a tots els practicants i amants de la BTT, de qualsevol nivell, debutants o experts ja que les rutes tenen diferents nivells de dificultat.

El projecte Centre BTT Plana de Vic va sorgir per la necessitat de dotar de més recursos complementaris a l’oferta turística actual de la comarca i per poder enllaçar amb els dos centres BTT ja existents, el del Lluçanès i el de la Vall de Sau Collsacabra, per tal de crear una gran xarxa de rutes per tota la comarca. Es pot trobar tota la informació de les rutes a la pàgina web www.osonaturisme.cat.

El Centre BTT Plana de Vic té com a punt d’acollida l’alberg Canonge Collell, des d’on surten vuit de les rutes del centre, i dos punts de sortida, un a Tona d’on en surten dues rutes més i un a Manlleu on en surt una altre. En total doncs el centre disposa d’11 rutes i uns 256 quilòmetres tenint en compte que algunes de les rutes comparteixen trams. A continuació, el Sr. Toni Carrasco, director de l’alberg, va mostrar el plafó exterior amb el mapa amb totes les rutes del centre i les instal·lacions de punt d’ acollida.