Gran triomf de Jordi Cervantes als Campionats de Catalunya

12/07/2009
Carretera

Aquest diumenge al migdia es va disputar la cursa per elit i sots 23. Un dur circuit i una intensa calor van marcar una prova que van començar 97 i només 15 ciclistes van arribar. Ja a la primera volta es van començar a moure corredors fent del campionat una competició d´ eliminació. Fins 17 ciclistes es van situar amb possibilitats a falta de dues voltes per final. Al darrer pas per meta David de la Cruz (ECP) era primer amb 47 segons sobre el seu perseguidor Cervantes i més d´ un minut sobre Arnau Méndez (ECP). A falta de tres quilòmetres, Cervantes va superar De la Cruz per garantir un èxit majúscul. El ciclista del C.C. Alcoletge va treure 51 segons a De la Cruz, al final campió sots 23, mentre que el segon elit, Juande Dios González (Ajuntament de Lleida), va arribar a més de quatre minuts superant Mauricio Muller (Azysa) i Carles Herrero (ECP). Abans es va disputar la prova de veterans, sobre un traçat molt similar a la d´ elits. A aquesta categoria  els podis es van configurar de la següent manera: a veterans 40, primer Miguel Angel Cherino (Cecoc), segon Adolfo García (Turjillo) i tercer Carlos Callerisa (Bicicletes Esteve); a veterans 50, primer José Nocete (C.C. Bons Amics), segon Jordi Sabaté (Bicicletes Esteve) i tercer Juan José Mengual (Galvesport); a veterans 60, primer Cristóbal Maya (Galvesport), segon Juan Hernández (Escola Pratenca) i tercer José Luis López (Gonzalvo).

Ahir dissabte es van disputar les curses per juvenils i master 30. A la primera d´ elles va triomfar el ciclista del CJAM Adrià Moreno. A la primera volta va saltar Salvador Olmedo (Linde) junt Nicolàs López (Camping La Siesta). Tots dos van circular escapats fins la quarta volta. A un quilòmetre del cim del Coll Major, Moreno es va anar tot sol per arribar en solitari amb més de dos minuts sobre Olmedo mentre que Jaume Escorguela (Combidal 2000) va superar a Francesc Zurita (Camping La Siesta) i Alex López (Combidal 2000) en la lluita pel tercer esglaó del podi. A la prova master, el guanyador fou Jaume Morales (Lucta) davant de Josep Gironès (Bicis Esteve) i Antonio Cruz (Muntbikes). A senior victòria de Raúl Cruz (Lucta) davant Albert Sánchez (Biketotal.com) i Josep Patiño (Muntbike).

En definitiva un cap de setmana de ciclisme de gran nivell i una excel·lent organització a càrrec la Penya Ciclista Falset i tots els voluntaris. A més destacar la gran afluència de públic i els muntatges centrals de la sortida i arribada. Els campions van estar acompanyats al podi per l´ alcalde de Falset Jesús Torralba, el president del Consell Comarcal del Priorat Josep Antoni Robles, el delegat tarragoní de la Secretaria General d´ Esports Francesc Aguiló més el delegat tarragoní i el secretari de la Federació Catalana de Ciclisme, Néstor Biosca i José Narvaez.

Text: José María García Planas/ Iván Vega

Fotografia: David de la Cruz i Jordi Cervantes