El millor BTT estatal pren Montjuïc aquest cap de setmana

16/07/2009
BTT

El millor BTT estatal pren Montjuïc aquest cap de setmana

Han confirmat la seva presència els corredors més destacats del panorama nacional com el recent subcampió d'Europa, el català Josep Antoni Hermida (Multivan Merida) com a principal favorit per endur-se aquest campionat, ja que es troba en plena forma després de la gran actuació del passat cap de setmana a Holanda. Sergio Mantecón, Carlos Coloma, Iñaki Lejarreta, Rubén Ruzafa -campió en l'edició 2008-, Martí Gispert i Marc Trayter també són candidats a la victòria i al podi final.

En categoria femenina Marga Fullana (Massi) és la màxima favorita ja que actualment és la Campiona del Món i la líder de la Copa del Món i s'està preparant per les properes proves que es disputaran a Canadà d'aquí a unes setmanes. I és que aquest corredora ja sap el què és guanyar un Campionat d'Espanya, ja que l'ha guanyat en 10 edicions. Tot i això, la catalana Anna Villar (15ena a l'Europeu) també s'està preparant a consciència per aquesta cita, igual que Rocío Gamonal, Sandra Santanyes i Cristina Mascarreras.

Les proves tindran lloc els dies 17, 18 i 19 de juliol a Montjuic. Divendres a les 18h serà el torn de la prova de relleus, el Team Relay, on s'hi participa per seleccions autonòmiques. Cada equip està format per 4 corredors de diferents categories: un junior, un sub 23, un elit i una fèmina. Cadascun d'ells ha de donar una volta al circuit i en arribar passar el relleu al següent corredor i l'ordre de sortida dels diferents corredors el marca cada seleccionador en funció de la tàctica desitjada.

Dissabte 18 serà el torn dels Policies i Bombers (10h), de manera que el circuit es mantindrà tancat per aquells que vulguin entrenar, ja que fins a les 12h no tornarà a ser practicable. A la tarda de dissabte, a les 17h tindrà lloc la sortida dels cadets masculí, master 40, master 50 i 60, fèmines cadets i juniors.

I finalment diumenge a les 9.30h es realitzarà la primera sortida amb els juniors, els master 30 i les fèmines elit i sub 23; i a les 11.30h tindrà lloc la prova reina amb la sortida dels elit i sub 23 i sub 21.

 

Circuit

 

El circuit té uns 7km i en funció de les categories es donaran diferents voltes al circuit.  Transcorre per la muntanya de montjuic molt semblant al que s'ha realitzat els últims anys al GP Massi-CCI. És un recorregut molt variat amb constants pujades i baixades i molt ràpid i divertit pels amants del btt.

 

Selecció catalana

 

El tècnic Israel Núñez ha preparat un combinat de 19 bikers que prendran part a una cita on la selecció catalana tradicionalment sempre ha tret grans resultats.

 

Júnior masculí: Carles Sabadell, Adria Noguera, Josep Nadal, Cristian Cofine, Oriol Domenech i Xavi Domenech

Júnior femení: Judith Sanchez i Goretti Font

Cadet masculí: Gerard Álvarez, Jordi Quintanas, Joan Aguilera, Edgard Valero, Mario Sinues i Alex Genova

Cadet femení: Miranda Agustí, Penelope Verdaguer, Anna Maria Salcedo i Georgina Sarquella

Team relay: David Lozano, Josep Nadal, Sandra Santanyes i Israel Nuñez

 

Per veure tota la informació