Trayter i Mascarreras, triomfadors a la Copa Catalana d´ Àger

21/09/2009
BTT

Trayter i Mascarreras, triomfadors a la Copa Catalana d´ Àger

L'actual líder del a competició, el gironí Marc Trayter (Northwave), sortia com a favorit i no ha fallava en aquesta sisena prova, fet que li permetia sumar una victòria més aquesta temporada. La cursa dels èlits es presentava d'allò més disputada amb la presència de Joan Llordella (Ambisist), Israel Núñez (Massi), Ismael Ventura (Bicis Esteve) els quatre primers classificats a la classificació general de la competició.

Israel Núñez ha estat el primer en encapçalar la carrera amb una molt bona sortida i una primera volta on ha imprès un ritme molt alt que només Marc Trayter i Umbert Almenara (Freebike) han pogut seguir. A la segona volta Trayter intentava caçar a Núñez i ho aconseguia. Per darrere venien Llordella, Ventura, Betalú, Balaguer i un seguit de corredors amb pocs segons de diferència entre ells.

Aquests corredors havien de completar 5 voltes al circuit i a partir de la tercera volta les primeres posicions ja no variarien, només variarien les diferències entre els corredors dels primers llocs del podi i finalment Trayter creuava la línia de meta amb 1h37'40", el corredor de Massi Israel Núñez ho feia 2'40" després i Llordella (Ambisist) 4'23" després de Marc.

Marc Trayter es mostrava molt content amb aquesta primera victòria en una prova del Gran Premi Massi en aquesta edició 2009 (ha vençut enguany en dues contrarellotges) i pel fet de poder mantenir el maillot de líder de la competició a falta només d'una última prova a Calaf el dia 4 d'octubre.

En categoria sub 23 el primer en creuar la línia de meta era el corredor francès resident a Perpinyà, Fréderic Balaguer (Calvison) i en categoria sub 21 ho feia el corredor de Vulpellac Umbert Almenara (Freebike).

En categoria fèmines elit la més ràpida havia estat Cristina Mascarreras (Conor La Siesta) amb una cursa força plàcida ja que des del principi ha marcat un bon ritme que ha pogut anar regulant durant tota la cursa. Per darrere seu i amb més de 6' de diferència arribava Mercè Tussell (Ambisist) i la gironina Mariona Càtedra (CCPalautordera) completava el podi femení.

En categoria júnior el corredor de l'Ayala Team  Ever Alejandro Gomezs'estrenava com a guanyador en una de les proves de Copa Catalana després de realitzar una carrera molt intel·ligent i molt disputada amb 4 corredors júniors molts junts durant tota la prova. Adrià Noguera (Ambisist) dominava durant les dues primeres voltes i arribava a tenir una diferència de  més de 30" sobre  Carles Sabadell, Daniel Guasch i Ever Alejandro, però aquests es refeien i s'ajudaven fins a caçar a Noguera. Els últims quilòmetres es presentaven interessants i és que Carles Sabadell i Ever es jugarien la primera posició als últims 100m. 

Gerard Alvarez (Morenito Bigordà) guanyava en cadets per davant de Joan Aguilera i Jordi Quintanas (Medina Llagostera).

En categoria master 30 Francesc Xavier Carnicer (Massi) sumava una altre victòria en aquesta competició on cap master li ha posat les coses complicades i ha optat per enfrontar-se als júniors que rodaven amb ell. Diego Fernandez (Ambisist) arribava en segona posició després d'un sprint final que ha estat molt aplaudit amb Jordi Costa (Bici Equip Centelles) que s'havia conformar amb el tercer lloc del podi.

Fco Javier Salamero (Oki Orbea) vencia amb una clara diferència respecte la resta de corredors de la seva categoria (master 40), José Palomino (Navarcles) també guanyava en master 50 i Ingrid Carbonès ho feia amb fèmines sub 23. Maria Elena Amoros (Santa Eulària) guanyava amb fèmines júniors i Pénelope Verdaguer (Òdena) ho feia amb fèmines cadets.

Ambisist guanyava per equips gràcies als podis que han aconseguit Joan Llordella, Mercè Tussell, Diego Fernandez i Adrià Noguera i a la bona actuació d'altres components de l'equip.

 

Nota  i fotografies d´ Ocisport