La Copa d\'Europa de pista coneix els seus primers campions

25/09/2009
Pista

La Copa d\'Europa de pista coneix els seus primers campions

La basca Leire Olaberria, bronze l' any passat a Pequí, va tenir l' honor d' obrir el palmarès de la competició barcelonina i també de la història de la Copa d'Europa embutxacant-se la victòria en la persecució dominant amb claredat la final superant l' anglesa Hayna Mayho. La lluita pel bronze va caure del costat de la polonesa Edyta Jasinska davant de la grega Elissavet Chantzi. En l'altra persecució va arribar el segon podi espanyol, també de mà d' altre medallista olímpic. Toni Tauler va ser plata superat amb meridiana claredat per l'italià Marco Coledan, qui ja venia amb les millors referències a la prèvia. El bronze es va decidir entre polonesos sent el premi para Piotr Kasperkiewicz.

La carrera que va resultar espectacular fou la puntuació masculina, amb un hiperactiu planter de corredors, on va destacar la tasca dels espanyols Eloy Terol i Unai Elorriaga. No obstant això va ser el polonès Rafal Ratajczyk qui va acabar penjant-se l'or després d'entrar als talls importants i guanyar gairebé tots els sprints que va disputar. La lluita per la plata no es va decidir fins la darrera “volatta” a favor de l'italià Angelo Ciccone per davant el seu compatriota Elia Viviani, actual campió d'Europa de puntuació. Ambdós van deixar fora del podi al campió del món de scratch, el francès Morgan Kneisky. El segon or polonès de la tarda ho va signar el trio de velocitat format per Kamil Kuczynski, Adrian Teklinski i Grzegorz Drejgier registrant un temps millor en 90 centèsimes enfront de l'equip alemany. En la licitació pel bronze el Moscow Track Team va superar als francesos del UC Creteil.

Els italians es durien altres dues medalles en el scratch femení amb Valetina Scandolara en campiona i Silvana Guarischi, tercera. Per mig es va situar la francesa Pascale Jeuland. La velocitat femenina va ser cosa d'alemanyes i és que les dues primeres places van ser per a ciclistes d'aquest país. La millor sense discussió va ser Christin Muche, antiga campiona mundial de keirin, i la plata per a Miriam Welte. La final de consolació va ser per a la italiana Elisa Frisoni superant la polonesa Renata Dabrowska.

 

Demà dissabte, nova sessió matutina i vespertina amb les finals de persecució per equips, keirin, quilòmetre i scratch en categoria masculina i 500 metres, puntación i velocitat per equips en dones.

 

Fotografia: Podi amb Leire Olaberria com guanyadora de la persecució