La selecció polonesa es dispara en la segona jornada de la Copa d\'Europa

26/09/2009
Pista

La selecció polonesa es dispara en la segona jornada de la Copa d\'Europa

Valentina Scandolara va sumar un nou or per als italians a la puntuació femenina. La transalpina va treure el màxim rèdit de la volta presa al grup en el darrer tram del torneig en companyia de la russa Anastasia Chulkova, subcampiona al final, sent el bronze para Leire Olaberria, en la seva segona medalla de la competició. El programa de fons es va tancar amb un scratch condicionat per un grupet de sis que va prendre volta a meitat de cursa. D' aquest sextet va sortir el podi decidit en un fenomenal rush final de l' italià Fabrizio Braggion superant sobre la línia al polonès Rafal Ratajczyk i a un fenomenal Albert Torres, un jove mallorquí que l'any passat va ser campió europeu de juvenils. Entre els participants es va estrenar al més alt nivell el jove Sergi Carrere del Catalunya Team.

El plat fort de la velocitat va recaure sobre el keirin masculí, un torneig que va resultar de gran qualitat. El triomf s´ ho va dur el fornit alemany Rene Enders en una excepcional exhibició llançant el sprint a una volta del final sense que els seus companys de podi, el polonès Kamil Kuczynski i el grec Christos Volikakis, li poguessin depassar. Tant en la sèrie prèvia com la final de consolació, el representant del Catalunya Team Itmar Esteban es va erigir com el gran animador.

Poc després de ser subcampió en keirin, el polonès Kuczynski es va penjar un meritori or en el quilòmetre batent al vigent campió d'Europa, el francès Michael D´ Almeida, i a l'italià Francesco Ceci. Els 500 metres van tenir guanyadora de prestigi en el nom de la vigent campiona d'Europa, l' alemanya Miriam Welte, superant a la italiana Elisa Frisoni i la russa Victoriya Baranova, aquesta última desplaçant del podi a la representant del Catalunya Team, Helena Casas, que va rodar en la frontera dels 37 segons sent quarta. I és que només la selecció alemanya ha pogut frenar el recital polonès, encara que tirant mà dels seus millors efectius en la velocitat olímpica femenina mitjançant un triomf signat per la pròpia Welte en companyia de l´ antiga campiona mundial de keirin Christin Muche. Polònia i Itàlia van completar el podi.

 

L' última jornada d'aquesta primera edició de la Copa d' Europa que ha tingut a Barcelona com seu, inclou la sempre atractiva final de madison i velocitat en l'apartat masculí, mentre que les dones es jugaran el títol de keirin. La competició culminarà amb la nominació del millor equip.