Bon paper del Catalunya Team als 3 Dies d´ Aigle

05/10/2009
Trial

Després del seu triomf a la jornada anterior al torneig de velocitat individual, Helena Casas va repetir èxit ahir guanyant els 500 metres cronometrats, amb un temps de 35′847 (a 46 centèsimes del rècord d’Espanya) i gairebé un segon millor que les seves principals adversàries: Charlène Delev (36′714) i Magali Baudacci (36′737). Després, la catalana va acabar tercera a la cursa escratx que va vèncer la suïssa Pascale Schnider, quedant la segona posició per a Delev, resultat que va valer a l’alemanya per aconseguir la victòria en la classificació general final femenina, mentre la ciclista de Vila-seca acabava finalment segona, amb la francesa Baudacci completant el podi.

Itmar Esteban, per la seva banda, va decidir al seu favor la prova d’eliminació que tancava la competició dels velocistes, després d’un ajustadíssim esprint amb l’alemany Paul Kanzler, que va necessitar de “photo-finish” per a resoldre el nom del guanyador. Poc abans, el velocista de Badalona havia acabat sisè (1′08″417) al quilòmetre contra rellotge, una prova guanyada per l’alemany Mathias Stumpf (1′04″003), on Esteban, debutant en l’especialitat, va preferir reservar-se per a l’eliminació. Amb tots dos resultats, el català va accedir finalment a la quarta plaça final de la classificació general, dominada amb autoritat per el campió de la Copa d’Europa de velocitat, Stumpf, acompanyat al podi final per el seu paisà Kanzler i pel francès Thomas Bonafos.

Els 3 Dies d’Aigle 2009 també van servir per acomiadar de l’alta competició al suís Bruno Rissi, un dels més grans especialistes en proves de 3 i 6 Dies, i campió del Món d’americana a Palma 2007.

Dies anteriors

Catalunya Team va iniciar ahir la seva participació als 3 Dies d’Aigle signant dos llocs de podi en proves valedores per al rànquing internacional: Helena Casas 2na en puntuació i Itmar Esteban 3r en keirin, d’aquesta competició que té lloc fins dissabte a Suïssa, concretament al velòdrom del Centre Mundial de Ciclisme.

Helena, que va vèncer amb autoritat l’últim esprint puntuable, va ser batuda en la cursa dels punts per l’holandesa Amy Pieters, mentre la suïssa Andrea Wolfer completava el podi. Abans, la velocista de Vila-seca havia acabat en quarta posició del torneig del keirin, que va tenir com a grans protagonistes a l’alemanya Charlène Delev (1ª), ia la francesa Magali Baudacci (2na). Després d’aquesta primera jornada de competició la catalana també ocupa la segona posició provisional de la classificació general dels 3 Dies, que encapçala la suïssa Wolfer.

Esteban, per la seva banda, va concloure en una meritòria tercera plaça del torneig de keirin, i més, tenint en compte la desigualtat numèrica que va oferir la gran final, on el ciclista de Badalona es va enfrontar al treball en equip dels representants alemanys Paul Kanzler i Mathias Stumpf (vencedor de la Copa d’Europa de velocitat), primer i segon respectivament, i els francesos Thomas Bonafos i Adrien Doucet, quart i sisè.

Anteriorment, en la prova de velocitat disputada a manera d’exhibició, Itmar va aconseguir la victòria a la final “B” per la cinquena posició, després de ser derrotat a quarts de final per l’alemany Stumpf.

El programa de competicions dels 3 Dies d’Aigle continua aquesta tarda amb els tornejos femení i masculí de velocitat individual, amb puntuació UCI en joc.

Helena Casas (Catalunya Team) es va imposar ahir a la nit al torneig de velocitat dels 3 Dies d’Aigle, durant el transcurs de la segona jornada d’aquesta prestigiosa prova suïssa. A més, la catalana lidera la classificació general femenina dels 3 Dies, que finalitzen avui dissabte al velòdrom del Centre Mundial de Ciclisme.

La ciclista de Vila-seca va marcar el millor crono (11”950) als 200 metres de classificació superant en gairebé una desena de segon (12″048) a la francesa Magali Baudacci, mentre l’alemanya Charlène Delev (12″096) ocupava la tercera posició. Elles tres van ser les grans protagonistes del torneig femení de velocitat que, després dels enfrontaments de quarts i semifinals, van deixar la final en un duel entre la catalana i l’alemanya, on Helena, en una sèrie tàcticament perfecte, no va concedir cap opció a la seva rival, Delev.

D’altra banda, Itmar Esteban va finalitzar en cinquena posició el torneig masculí de velocitat, la mateixa plaça que va ocupar als 200 metres de classificació (10”9), on va ser superat pels alemanys Mathias Stumpf (10”5) i Paul Kanzler (10”8) i els francesos Adrien Doucet (10”6) i Thomas Bonafos (10”7). Stumpf, campió de la Copa d’Europa de velocitat aquest mateix any, es va dur finalment la victòria del torneig davant Doucet, mentre Esteban es conformava guanyant la final “B” per la cinquena plaça, superant el moldau Victor Mironov i el suís Fabian Bieri.

Els 3 Dies d’Aigle finalitzen avui dissabte amb la disputa de les proves femenines de 500 metres contrarellotge i escratx, on Casas lluitarà per mantenir la primera posició de la classificació general, a més de les proves masculines de eliminació i quilòmetre contra rellotge, on Esteban, que disputarà per primera vegada una cronometrada de mil metres, intentarà mantenir la cinquena plaça de la classificació final.