La Lliga Catalana i l´ Old School de BMX prenen Sant Andreo de la Barca

25/10/2009
BMX

La Lliga Catalana i l´ Old School de BMX prenen Sant Andreo de la Barca

En femines sense discussió la victòria va ser per una corredora de gran nivell Beatriz Ibañez davant de Cristina Garcia, cada vegada més, es va veient que el futur de BMX es segur amb les seves promeses de les categories dels més menuts (de menys de 7 anys), van tindre graella complerta amb la victòria de Adrià Gonzalez, per davant de Ismael El Magni, que va aconseguir una de les mànigues. Ignasi Jorba al final també va guanyar la de 8 i 9 anys en unes carreres molt competides entre ell i Jan Martinez. La de 10 i 11 anys va estar dominada per Saul Conde , tot i que a l’ultima màniga el Fco. Javier Garcia ell va guanyar demostrant que ningú es intocable i que tots anem millorant de nivell, que d’això es tracta, d´ anar millorant dia a dia. La de 12 i 13 va ser guanyada sense cap problema pel Ferran Jorba.

Desprès els hi tocava el torn als de 14 i 15 anys en dues graelles complertes per fer unes semifinals molt competides, tant en eliminatòries com a la gran final, que l’anava dominant Daniel Peche, fins que l’última corba va tindre una interior de Guillem, que s’ en va emporta la carrera i va donar entrada el corredor de Vilasana Daniel Florensa, que va fer el segon lloc per davant de Peche. En M-30 de 20” va guanyar com sempre Eibar Camacaro , tot i que Jordi Hernandez de Sant Andreu li va guanyar una màniga que li va saber a gloria, en cruiser -16 anys la victòria de Daniel Coll , tot i l’averia de Oriol Garcia que va deixar de córrer les ultimes mànigues, que va donar el segon lloc a Sergio Martinez. On  si va haver gran espectacle i mànigues fantàstiques va ser a Cruiser M-30 i Elit disputades entre Ivan Oulego, Lluis Montes i J.Manuel Almansa, que van quedar tal qual, tot i que Almansa va estar a roda d´ Ivan fins a l’última corba on Lluis ens va brindar dues interiors molt maques que li van donar el segon lloc. En Elit semblava que Alfredo Moreno li plantaria cara al local Juanma Garcia i fins i tot un Oscar Torres, va guanyar-lo en una gran potència i estil tot hi anant sempre darrera fins a la penúltima corba, però de totes maneres Alfredo a la gran Final de Supertack, va aconseguir treure´ s l’espina i guanyar-la per davant de tots els seus rivals, també destacar la màniga de Supertrick (menys de 13 anys), la victòria del Ferran Jorba i la molt merescuda plaça de la femina Beatriz Ibañez.

Sense oblidar-se del homenatge que van fer amb l’Old School Festival, amb més de una vintena de antics corredors i amics que em va fer recordar antics temps, on feien BMX per passar-ho bé, quin nivell , quines ganes van posar-hi tots, i una Matricula d’Honor pels autèntics “Bmxeros” de Terrassa, que jo recordo, i que ara trobo a faltar en el seu club , aquesta bona gent, que van portar a Terrassa a ser una de les poblacions de més nivell de BMX, i van estar tots com sempre fem una gran pinya de aficionats a l’esport del BMX.

La festa va estar tan bé que ningú l’importava l’hora que era i era un xerrar per aquí l’altre per allà, recordant les antigues carreres i comprovant tota l’historia que en Manel Martinez, havia portat a Sant Andreu dintre de les 4 carpes, on estava tota la informació del BMX des de els seus inicis a principi de 1980.

 

Text: Jaume Moreno

Fotografia: Graella de sortida

Font fotografia: Juanjo Villar