Inaugurat el centre de tecnificació del Ripollès amb ciclistes entre el seu alumnat

20/02/2010
Carretera

Inaugurat el centre de tecnificació del Ripollès amb ciclistes entre el seu alumnat

Durant la seva visita a Ripoll, Anna Pruna ha subratllat que la residència i el nou pavelló “no són un projecte de façana, sinó amb molt contingut esportiu, formatiu i tecnològic”. “Aquests equipaments -segons Pruna- són bàsics perquè cada territori ressalti el seu potencial esportiu, un aspecte que ha de permetre que Catalunya pugui créixer en excel·lència esportiva com a país”.

Sobre la nova residència, Anna Pruna ha explicat que aquesta instal·lació “és imprescindible perquè els esportistes puguin treballar en les millors condicions, tot i que estiguin lluny de casa” i s’ha mostrat satisfeta perquè amb la implicació d’altres agents com la Fundació Eduard Soler i l’Ajuntament de Ripoll ”es faci realitat” la nova Residència i la construcció del nou pavelló.

El Centre de Tecnificació Esportiva de Ripoll, que s’inclou en el Pla de la Xarxa de Tecnificació de Catalunya, és fruit de la col·laboració entre el Consell Català de l’Esport, la Fundació Eduard Soler i l’Ajuntament de Ripoll, i consta d’una residència d’esportistes, un pavelló i espais externs. L’equipament respon a l’objectiu de crear una zona de tecnificació esportiva i generar l’excel·lència en esports com trial, curses de muntanya, curses d’orientació i ciclisme. La inversió prevista de la Secretaria General de l’Esport en el projecte és de 1.835.900 euros.

La Residència d’Esportistes està ubicada en l’edifici d’un antic gimnàs, que ha estat remodelat en les seves tres plantes. En la planta baixa, s’hi ha ubicat la zona de menjador, cuina i sala d’estar. En el primer pis, hi ha les habitacions amb un total de 14 places, a raó de quatre habitacions dobles i una de sis llits. I en la segona planta es troba la sala d’estudi pels joves esportistes.

 A la residència s’hi allotjaran els esportistes de tecnificació amb beca del Consell Català de l’Esport. La residència d’esportistes l’ha subvencionat la Fundació Eduard Soler, que la posa a disposició dels propis estudiants de la Fundació i dels esportistes que entrenen al Centre de Tecnificació. Actualment, la residència acull un total de sis esportistes vinculats tots ells al món trial.

 La Fundació Eduard Soler desenvolupa projectes de tecnologia i investigació en diverses àrees, i actualment col·labora amb el CAR de Sant Cugat del Vallès en  l’ús de les tecnologies aplicades a l’esport. En aquest sentit, encaixa a un dels objectius de la política esportiva del Govern de fer de l’esport un motor d’impuls econòmic del país gràcies a la feina conjunta de l’empresa, el coneixement, l’esport i la tecnologia, però també amb l’objectiu de facilitar les eines perquè els nostres esportistes arribin a l’excel·lència.

 El pavelló consta de tres parts principals: l’espai dedicat a les pistes, els vestidors i serveis, i un espai dirigit al gimnàs de tecnificació. En total, l’obra compta amb 3.597 m2 útils, que enceten ja la recta final de la seva construcció.

 Per la seva banda, l’alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, ha assegurat que “amb l’estrena de la nova residència, també comença un compte enrere per fer possible un nou equipament en la mateixa zona del nou pavelló”. Jordà també ha explicat que “sense la Secretaria General de l’Esport aquesta instal·lació hagués estat impossible” i que ara que ja existeix “obre les portes de poder ampliar horitzons pel que fa als esportistes que hi poden ser-hi i els esports que poden representar”.

 El Centre de Tecnificació del Ripollès està situat en un entorn natural i muntanyós idoni per al desenvolupament de diferents esports i donarà servei tant a esportistes residents que prenguin part en els diversos programes de tecnificació de cada federació, com als no residents que hagin de fer un treball específic aprofitant l’orografia del terreny i els serveis del centre. El Centre està pensat, majoritàriament, per acollir concentracions puntuals per part de les federacions interessades.

 

Nota de www.gencat.cat