Aguilar de Segarra obre diumenge la Powerbar Marathon- Open d´ Espanya 2010

25/02/2010
BTT

Aguilar de Segarra obre diumenge la Powerbar Marathon- Open d´ Espanya 2010

Alguns dels corredors candidats a la victòria en la primera prova de la temporada són: Marc Trayter (Radikal Bikes), guanyador en la passada edició, Alejandro Díaz de la Peña, Francesc Freixer (Bicis Esteve), Joan Llordella (Ambisist), Ismael Ventura, (Bicis Esteve), Israel Núñez (Ambisist) i tants d'altres que assistiran a la primera marató de la temporada.

La prova competitiva tindrà 60km i 1.500m de desnivell positiu, igual per aquells qui vulguin realitzar la Pedalada Llarga; i 32km pels de la Pedalada Curta. Aquí teniu la gràfica de desnivell de tota la prova, tot i que els de la Pedalada Curta acaben on posa 3er avituallament.

Membres del Club Anbaso han començat aquest cap de setmana amb el marcatge del recorregut i a dia d'avui hi ha algun tram que es fa dur degut al fang per les pluges dels últims dies. Però s'espera bon temps de cara a mitjans i finals de setmana, fet que farà assecar el terra i que estigui en perfectes condicions per disputar la cursa. En cas contrari, es retallarien algunes de les zones complicades.

El recorregut sortirà d'Aguilar i anirà direcció Sant Jaume per una pista forestal d'uns 7km de pujada abans de trobar el primer corriol. D'aquesta forma s'espera que el gran pilot es vagi estirant i que no hi hagi cues al començar els trams estrets de baixada. Al km 14 els corredors trobaran el primer avituallament de cursa i d'equips, prop del poble de Sant Pere Sallavinera. A partir d'aquest punt els bikers aniran cap a la Serra de Còdol Rodó, cap a la zona de Seguers i el retorn fins a Aguilar serà per trams de pista combinat amb molts corriols enmig del bosc. Al km 22 la organització col·locarà el segon dels avituallaments, aquest només de cursa, els equips no hi podran accedir. I al km 32 es torna a arribar a la població d'Aguilar de Segarra.

Aquí, els corredors que disputin la prova competitiva o els que realitzin la pedalada llarga,  creuaran la meta i se'ls prendrà el temps, i els que disputin la pedalada curta ja es quedaran a la zona d'arribada. Els equips s'hauran tornat a desplaçar fins a Aguilar per avituallar els seus corredors i aquests marxaran direcció la Serra de la Vall i després direcció la zona de Fals on hi haurà el 4rt avituallament, de cursa i d'equips. En concret a la zona del Grau al km 45. En aquest punt només quedaran 15km fins a meta, un tram amb pujades i baixades constant, la majoria del qual per corriols, alguns ja realitzats en l'edició anterior. L'últim avituallament els corredors el podran trobar Rajadell, al km 53, fet que els permetrà afrontar l'últim tram en condicions per disputar les millors posicions del podi. S'espera que en aquests últims quilòmetres es decideixi la cursa que té els trams més durs al principi del segon bucle, tal i com es pot apreciar a la gràfica. 

La organització ha preparat un mapa amb explicació pels acompanyants i equips que vulguin desplaçar-se als punts d'avituallament d'equips, tot i que també trobaran les seves indicacions.

 

Recordar que  per les proves del Campionat Powerbar Marathon -Open d'Espanya de Marató BTT cal realitzar una preinscripció a través de la web abans del dijous anterior a la cursa. Per aquesta prova d'Aguilar de Segarra, les preinscripcions es tancaran aquest dijous dia 25 de febrer. El preu serà de 20€ pels que realitzin la PEDALADA POPULAR i de 25€ pels qui realitzin la prova COMPETITIVA (MARATÓ) i el pagament i la recollida de dorsals es farà a la zona d'inscripcions el mateix dia de la prova (7.30h-9h). En cas de no realitzar la preinscripció hi haurà la possiblitat d'apuntar-se el mateix dia de la cursa, però amb un recàrrec de 5€.