José Antonio Escuredo deixa el ciclisme

08/03/2010
Pista

José Antonio Escuredo deixa el ciclisme

 

Comunicat íntegre

 

"Encara que ja fa uns mesos que no estava entrenant, vull anunciar-vos que és ara quan he decidit retirar-me definitivament del ciclisme en actiu, després de gairebé tres dècades d'haver-me dedicat en cos i ànima a això. Imagino que una decisió com aquesta sempre és molt difícil de prendre. I en el meu cas més, ja que les lesions i nombroses caigudes dels últims temps no m'han permès reflectir amb resultats el meu nivell real.

A pesar d'això, prefereixo deixar-lo ara, quan encara em trobo en un bon nivell físic. De fet, em vaig com vigent campió d'Espanya de les tres modalitats de velocitat en pista en les quals he competit durant els últims anys (keirin, velocitat individual i per equips) i encara espero que arribi el meu relleu.

Altre motiu que m'ha ajudat ha prendre aquesta decisió són les dificultats per les quals està travessant actualment la selecció nacional de pista, on, principalment els corredors més joves no disposen de les ajudes necessàries a nivell tècnic, qüestió imprescindible en la nostra especialitat del ciclisme en pista i les modalitats de velocitat en concret. No vull que això soni com el motiu principal de la meva retirada, ni com una crítica cap a la Federació, ni tan sols personal cap al seleccionador nacional, perquè pràcticament no ho conec, però és evident que estic al dia del mal ambient que viu la selecció i de l'absolut desconeixement que demostra l'actual cos tècnic de la selecció nacional de pista, per aquesta especialitat en general i per les disciplines de velocitat més en concret.

A part de tot això, i mirant cap a enrere, vull dir que em vaig content i molt satisfet del rendiment que he pogut mostrar al llarg de tota la meva trajectòria esportiva, on he aconseguit importants èxits a pesar de les moltes dificultats que vaig trobar en el meu camí. No vull acomiadar-me sense donar abans les gràcies a totes les persones que m'han ajudat durant tots aquests anys i, especialment, a qui va creure en mi des dels començaments. Però també vull aprofitar per a saludar des d'aquí ha tots els amants de l'esport, del ciclisme en general i, en particular, a tot el món del ciclisme en pista, especialitat que ha estat la meva passió durant les dues darreres dècades".