Belda i Cauquil, guanyadors de les grans clàssiques de Sabadell

14/03/2010

Un cop més el Campionat de Sabadell ha estat en mans forasteres. El francès del Martigues Johan Cauquil, sempre tant actiu al calendari català, fou el millor de la històrica cursa sabadellenca celebrada avui. El guanyador es va marxar a només un quilòmetre de meta per guanyar per la mínima a José Belda (Guerola) i el també francès Christophe Gautille (Martigues). Un total de 108 van prendre la sortida al Campionat de Sabadell. Ressenyar que José Belda ha estat al podi de les tres curses disputades de la Copa Generalitat- Grans Clàssiques, guanyant el Joan Escolà i sent segon a Sabadell i tercer al Premi Inauguració. El dia abans el Trofeu Joan Escolà fou una continuació del Premi Inauguració amb la victòria novament d´ un ciclista del Guerola- València. José Belda fou el guanyador de la primera cursa sabadellenca després d´ escapar-se a la darrera pujada a Monistrol de Calders per arribar amb cinc segons sobre el gran grup encapçalat pel guanyador de l´ any passat David Calatayud (Cafemax). El líder de les grans clàssiques, Antoni Miguel, va abandonar per una punxada. La cursa va enregistrar una participació de 112 corredors, amb la presència francesa, per altra banda habitual, del Martigues, protagonistes a la primera part de la cursa tot trencant el pilot. Posteriorment la prova es va desenvolupar en un continu esdevenir d´ atacs, destacant el signat per Sergi Casanovas (Ajuntament de Tarragona), tercer al final, i Airan Fernández (Caja Rural). La tarda va estar també marcada pel triomf que Xavier Tondo estava signant en aquells moments a la París- Niça, recordem que Xavier Tondo fou el guanyador de les grans clàssiques a la seva segona edició, en 2002.

Les grans clàssiques continuaran amb el Gran Premi d´ Odena, finalment confirmat pel 24 d´ abril, dissabte, un dia abans del Gran Premi de Les Corts, vàlida per la Copa Criterium.

Fotografia: José Belda

Font fotografia: Ramón Sitges