Joaquim Rodríguez s\'emporta la victòria final de la Volta a Catalunya i fa història

29/03/2010
Carretera

Joaquim Rodríguez s\'emporta la victòria final de la Volta a Catalunya i fa història

L'esprinter argentí, Juan José Haedo (Saxo Banc), ha estat el guanyador de la setena i darrera etapa de la Volta a Catalunya, al imposar-se a la recta de meta del Circuit de Montmeló per davant de Robert Förster (Team Milram) i Nicolas Roche (AG2R-La Mondiale). La cursa catalana ha acabat al Circuit de Catalunya, de la mateixa manera que ho va fer l'any passat, després que el pilot, completament estirat, donés vuit voltes per l'asfalt de Montmeló sota les mirades dels més de 600 aficionats al ciclisme que es van apropar a veure el final de la cursa.
L'etapa ha estat tranquil•la, tot i que des del kilòmetre 1 el corredor del Radio Schak, Haimar Zubeldia, acompanyat per Jeremy Roy, de la Française des Jeux, han protagonitzat una escapada que es va mantenir al voltant dels dos minuts durant gairebé tota la jornada, i va arribar a la seva fi a dues voltes del final.
El Katusha de Joaquim Rodríguez ha fet una feina excel•lent durant tota la setmana per tal d'assegurar el primer lloc del català a la general. Finalment, Purito Rodríguez s'ha emportat la 90º edició de la Volta a Catalunya, acompanyat al pòdium per un altre català, Xavi Tondo, segon a la general i amb una victòria d'etapa, que està protagonitzant un inici de temporada magnífic. El tercer classificat ha estat Rein Taaramae, de l'equip francès Cofidis.
Joaquim Rodríguez ja ha passat a ocupar un lloc molt important a la història del ciclisme català. Des de la victòria de José Recio al 1983, cap català havia tornat ha guanyar la Volta a Catalunya, que ja s'apropa a la celebració del seu centenari.
Els altres protagonistes del tancament de la cursa han estat el basc Jonathan Castroviejo de l'Euskaltel Euskadi, que s'ha fet amb el mallot dels sprints especials, i David Gutiérrez, del Foton-Servetto-Fuji, que s'ha emportat el de la muntanya.

Text i font fotografia: Delfina Casanova
Fotografia: Joaquim Rodríguez i Anna Pruna