Arrenca la Copa Catalana juvenil amb la Volta a Girona

28/03/2010
Carretera

Arrenca la Copa Catalana juvenil amb la Volta a Girona

Aquest cap de setmana s´ ha disputat la Volta a Girona per juvenils, una cursa de dues etapes era vàlida per arrencar la Copa Catalana d´ enguany. El ciclista del Cerámicas Onda Antonio Catalán fou el millor en el còmput dels punts

Crònica de la primera etapa

Amb una inscripció de 93 participants aquest dissabte ha començat la 2a Volta a Girona júnior, sota l´ organització del Club Ciclista Palafrugell. La primera jornada s’ha desenvolupat en dos sectors: una crono de cinc quilòmetres al dematí  per Palafrugell i una etapa de 63 quilòmetres per Olla, en un circuit de 9 km a cobrir set cops.
El sector del mati ha imposat la seva força el corredor del València Terra Mar, Oscar Hernandez amb un temps de 6-47-11, nou segons més ràpid segons que el primer corredor català  Cristian Astals (Huesca La Magia). El corredor  local Francesc Zurita (Ceràmicas Onda) ha entrat en la posició 13a a 23 segons .
A la tarda en el segon sector hi hagut diverses escapades, però la bona s’ha produït a la penúltima volta on una vintena de corredors s’ ha presentat amb uns vint segons a la ratlla d’arribada on va imposar la seva punta de  velocitat el corredor Ivan Cañas (Fenavin), en aquest sector el corredor Francesc Zurita aconseguit entrar en la 3a posició. La general per punts desprès dels dos sectors va quedar amb el primer lloc d´ Ivan Cañas amb Francesc Zurita quart.

Crònica de la segona etapa

Amb sortida i arribada a Sant Feliu de Guixols s’ha disputat la segona etapa de la II Volta ciclista a Girona de juniors, una etapa vibrant y plena de lluita i sobre tot per l’ambició dels corredors catalans i sobre tot pels gironins. Des de l’ inici de la mateixa i coincidint amb la disputa de les metes voltants de Platja d’Aro i Palafrugell, amb menys de 10 quilòmetres de recorregut, s´ ha produït una acceleració al paquet que ja no saturat fins a l’arribada. Al primer alt puntuable, el de Romanya, s’ha fet una selecció on han quedat unes 40 unitats i d’aquets, poc abans d’arribar a Llagostera, s’ha format un quartet on hi havien en Genis Soriano, Cristian Astals, Jaume Escoriguela i Ivan Verde, sent Genis Soriano i en Cristian Astals, primer i segon respectivament.
S’ha de dir que a partir del moment de l’escapada fins a la meta la cursa s’ha transformat en una contrarellotge entre el quatre escapats i el paquet perseguidor, encapçalat pels corredors gironins Francesc Zurita i Adrià Pujol que han mantingut la diferencia sempre entre els 20 i 30 segons, aconseguit ficar-s’hi en el tram final, fet que a possibilitat que en Francesc Zurita aconseguís la 3a posició en la etapa i finalment el 2on lloc de la general per punts, per darrera del seu company d’equip Antonio Catalan que ha estat el guanyador final de la
classificació general per punts.

Informació facilitada per Jaume Coca