Gran jornada a la Volcat Ara Lleida on s´ estrenyen les diferències entre els millors

03/04/2010
BTT

Gran jornada a la Volcat Ara Lleida on s´ estrenyen les diferències entre els millors

Quina cursa hem viscut avui a la Volcat Ara Lleida. Els corredors s’enfrontaven a una etapa marató entre Guissona y Àger de 89 kilòmetres que marcaria clares diferències. En una etapa de tanta longitud, amb quasi 4 hores de competició per al guanyador, qualsevol defalliment podía ser l’adéu a les possibilitats a una bona classificació general.
La cursa ha estat espectacular des del primer moment, amb un atac en els primers kilòmetres, més planers, per part de Juan Pedro Trujillo. El valent corredor andalús ha jugat les seves cartes, però el grup perseguidor, amb els favorits, només li ha deixat agafar un minut d’avantatge. Trujillo ha estat absorbit a meitat de cursa, quan començava la duresa de l’etapa, amb tot el desnivell concentrat en aquesta segona part.
Llargues ascensions i descensos molt tècnics han estat l’escenari ideal pels atacs,que han estat el denominador comú en aquests últims 30 kilòmetres. Finalment ha estat el norueg Anders Hovdenes, del Team United Bakeries, qui ha demostrat ser el més fort a la part final, adjudicant-se la victòria amb un marge d’1:25 sobre el líder de la prova, Francisco Mancebo, que ha estat segon i que manté el liderat per tan sols 34 segons.
Adolfo García Quesada ha estat tercer a 2:42, després haver-se buidat en un atac molt agressiu en el que ha gastat les últimes forces i que ha fet que es quedés en el pla, totalment fos. Amb aquest resultat, Adolfo es coloca tercer a 3:16 a la general.
Anders Hovdenes, campió de l’etapa, destacava que “el terreny és genial. Era molt dur i exigent. La bicicleta de doble suspensió ha estat de gran ajuda. Ahir no em vaig trovar massa bé, a l’igual que a l’inici de l’etapa d’avui. Però a la pujada final m’he trobat molt fort i m’he pogut escapar”.
Mancebo comentava que “el norueg ha sortit a guanyar d’inici. He patit moltíssim.L’ascensió final s’ha fet a atacs continus, sense ritme. Ha estat una bogeria”. En sots-23, David Lozano ha guanyat l’etapa, com ja va fer ahir, augmentant el seu avantatge de manera consideable. També repeteix victoria en sots-21 Andreas Gravdal. En fèmines, el domini de la corredora eslovena Meier Maaris és absolut.
De les categories més veteranes, Robert Soley ha guanyat en Master 30, Arild Christophersen ho ha fet en Master 40 i Gregorio Blanco en Master 50-60.

Demà serà l’etapa definitiva, on es decidiran les victòries finals d’aquesta competició. Serà una jornada de 55 kms, per corriols de qualitat.

Tota la informació a www.ocisport.net