Francisco Mancebo no falla i s´ emporta la Volcat Ara Lleida

04/04/2010
BTT

Francisco Mancebo no falla i s´ emporta la Volcat Ara Lleida

Final excitant és el que hem tingut a la tercera etapa de la Volcat Ara Lleida. Un recorregut de 55 kms entre Àger i Balaguer havia de ser test final que decidiría els guanyadors absoluts d’aquesta cursa per etapes. Ja d’inici s’ha fet una selecció ràpidament amb els corredors que es jugaven les primeres posicions de la general i amb la motivació d’una victòria d’etapa en joc. A meitat de cursa ja passaven 5 corredors destacats, amb el norueg Jo Nordskar tirant del grup i intentant fer una jornada dura pel seu company d’equip, el també norueg i segon de la general, Anders Hovdenes. Amb ells rodaven els altres corredors del top 5 de la general: Paco Mancebo, Adolfo García Quesada i Alejandro Díaz de la Peña.
En els últims kilòmetres, el norueg Nordskar ha perdut contacte amb el grup de favorits i ha dexat aquest quartet en solitari. Aquests 4 bikers han arribat a Balaguer junts, jugant-se la victòria en els carrers de la localitat lleidatana. Hi ha hagut diferents atacs en aquests últims dos kilòmteres i finalment, Alejandro Díaz de la Peña ha provat sort i, en uns segons d’indecisió per part dels seus acompanyants, ha pogut obrir un petit forat i presentar-se en solitari a la línea de meta.
Tot i així, amb aquest petita diferència obtinguda en la jornada d’avui, la general no ha canviat i Mancebo s’ha endut la victòria absoluta. El corredor d’Àvila comentava que “he caigut a l’inici de l’etapa. Se me n’ha anat la roda del davant i m’he donat un bon cop. Per sort, no es corria gaire rapid en aquell moment i he pogut enllaçar amb facilitat. El norueg es veia que anava bastant just i que no estava per fer grans
exhibicions. Així han anat passant els kilòmetres, amb la victoria cada vegada més
propera”.
Alejandro Díaz de la Peña estava content per aquest resultat final, però es lamentava de no poder haver pujat al podi: “Ahir vaig vaig acabar fos, sense energies. Avui ja em sentia millor, recuperat de palliça d’ahir. He intentat marcar un ritme molt alt i he decidit prendre la responsabilitat. Per darrera, Trayter, Colomer i Lozano venien a prop i no volia que enllacessin. La victòria és un petit regal a l’esforç, tot i que volia ser al podi final”. El contrari pensava el corredor Anders Hovdenes, segon a la general, que reconeixia que “em sentia molt cansat i ja he vist que seria difícil poder desbancar a Mancebo. Tot i així, estic molt feliç per ser segon. No m’ho podía esperar abans de la cursa”, sentenciava el corredor del United Backeries.
En sots-23, David Lozano s’emporta la tercera etapa consecutiva i la victòria final. El mateix CV comparteix la corredora estònia Meier Maaris. De la resta de guanyadors, en sots-21 ha estat Andreas Gravdal, Enric Ramoneda en M-30, Arild Christophersen ho ha fet en Master 40 i Gregorio Blanco en Master 50-60.

Tota la informació: www.ocisport.net