David Lozano i Rie Katayama s’emporten la contrarrellotge de Flix

17/04/2010
BTT

David Lozano i Rie Katayama s’emporten la contrarrellotge de Flix

La pluja ha esdevingut un dels incòmodes acompanyants a la prova contrarrellotge amb la que ha arrencat aquest dissabte a Flix (Ribera d`Ebre) la tercera prova del Gran Premi Massi Copa Catalana Internacional. Una fina cortina d’aigua ha acompanyat el pas dels corredors al llarg d’un circuit molt variat i ràpid de 5,3 quilòmetres, marcat per un primer sector d’ascens i un tram final de descens i camins estrets. Tot i que el terreny ha suportat molt bé la pluja, alguns ciclistes no s’han escapat d’alguna caiguda i relliscades. Prop de 180 corredors han pres la sortida en aquesta primera jornada de competició d’un Gran Premi Massi de Flix que es completarà demà amb la prova rally.
El ciclista sots-23 David Lozano (Bicicletes Esteve) ha aconseguit liderar la taula de temps aturant el cronòmetre en 12’39’’, 4 segons més ràpid que Joan Llordella (Ambisist), segon amb 2 segons de marge sobre Marc Trayter (Radikal Bikes). Les cinc primeres posicions de la classificació general les han completat Josep Betalú i Ismael Ventura, tots per sota del llistó dels 13 minuts. Amb els resultats d’aquest dissabte Trayter puja al primer lloc de la classificació provisional, amb 367 punts, 55 per damunt de Joan Llordella, mentre que amb el triomf d’aquest dissabte David Lozano escala fins a la cinquena posició de la general.
En categoria Elit femenina, la campiona de Japó i sots-campiona d’Àsia Rie Katayama (Japan Team) s’ha reivindicat imposant-se amb un millor temps de 15’04’’. La corredora nipona ha superat en 11 segons a la líder del campionat, Anna Villar (Ayala Team), mentre Mercè Pacios (Koga-Schwalbe) ha completat el podi final, a 1 minut i 10 segons de la guanyadora. Malgrat aquesta segona posició Villar amplia la diferència al capdavant del GP Massi, amb 179 punts sobre Cristina Mascarreras, que avui només ha pogut finalitzar quarta.
Aquest diumenge els corredors afrontaran la cursa de Gran Premi completant diverses voltes a un circuit que s’ampliarà fins a comptar amb una longitud per sobre dels 9 quilòmetres. Després de les inscripcions, a les 10 del matí es donarà la primera sortida de cursa i al migdia prendran el testimoni les categories Elit masculina, Sots-21, Sots-23 i Séniors. Al voltant de les 2 de la tarda tindrà lloc el lliurament de premis.

Nota i Font fotografía: Ocisport