Intensa activitat del ciclisme escolar a Catalunya durant els primers quatre mesos

13/05/2010
Promoció

Intensa activitat del ciclisme escolar a Catalunya durant els primers quatre mesos

El protagonisme dels nens i nenes en el món del ciclisme es va obrint un lloc cada vegada més gran. En els primers quatre mesos de l’any s’han organitzat més de 20 activitats dirigides pura i exclusivament a ells, i la Federació Catalana de Ciclisme amb la col•laboració dels diferents clubs ciclistes organitzadors han posat l’empenta necessària per dur a terme aquest projecte de promoció que ja està donant fruïts. Cal tenir en compte que aquests nens i nenes són les futures generacions de ciclistes catalans i, per això cal que els hi dediquem un temps merescut.
Per començar, la F.C.C. va posar a disposició de tots els clubs ciclistes el lloguer d’un circuit d’habilitat destinat als infants per tal de desenvolupar la seva destresa a sobre de la bicicleta. A més a més, durant el desenvolupament de dues etapes de la passada Volta a Catalunya, a Salt i al Circuit de Catalunya a Montmeló, es va muntar el circuit que va tenir una gran acceptació, ja que més de 400 nens i nenes van poder gaudir d’aquesta activitat. La F.C.C. va proporcionar bicicletes i cascos a tots aquells que no en portessin, facilitant així la participació de tots els infants.
Una altra activitat innovadora és el primer casal de Setmana Santa per a infants d’entre 5 i 12 anys, que es va organitzar al velòdrom d’Horta (Barcelona), i que va acomplir els objectius previstos. Aquesta primera edició ha comptat amb la participació d'11 alumnes que van estar sota la tutela de dos professors titulats. L'objectiu d'aquest Casal ha estat fomentar la pràctica del ciclisme en les seves diferents modalitats (BMX, pista, circuit d’habilitat) i aconseguir que els nens passessin una molt bona estona, demostrant les seves destreses i habilitats motrius a sobre de la bicicleta. Cal destacar que tres dels alumnes que van participar al Casal no sabien muntar en bicicleta, però al segon dia ja eren amunt d'una, amb plena autonomia.
Però això no és tot, ja que actualment s’estan portant a terme unes jornades de portes obertes al mateix velòdrom on les escoles del districte d’Horta hi poden acudir amb els seus alumnes per tal que s’iniciïn en el ciclisme en pista i BMX. Es tracta d’una activitat oberta a tots els alumnes de 6 a 12 anys, i està previst que més de 500 nens i nenes gaudeixin d’aquesta activitat.
Finalment, és important remarcar que s’estan fent moltíssimes curses i competicions per als infants, com la Kids Cup Wheeler de Barcelona, el Open Giant de BTT, diferents trobades de BTT... A les darreres curses d’aquestes competicions de ciclisme base l’assistència ha estat excel•lent. Podem concloure, doncs, que s’està fent un molt bon treball de cara als futurs ciclistes catalans.