David Lozano no falla als Campionats d´ Espanya de ciclocross

06/05/2010
Ciclocròs

David Lozano va aconseguir a terres càntabres proclamar-se de nou campió d' Espanya de ciclocròs, sub23, obtenint així  la primera medalla d' or pel ciclisme català en la nova temporada de campionats d´ Espanya. Amb aquest èxit Lozano va sumar així el seu cinquè títol de campió d´ Espanya de ciclocròs, un de juvenil més quatre de sots 23 a Laredo. Aquest ha estat el resultat més important pel combinat català desplaçat fins la freda localitat cantàbrica en una competició que va deixar dues medalles més pels catalans. Lozano va fer bons els pronòstics des de bon inici prenent metres des de l´ inici en mig d´ una meteorologia adversa. El de Matadepera va superar el grupet de bascos que optava al triomf. Lozano va tancar la seva darrera temporada sots 23 guanyant tot: Campionat i Copa d´ Espanya i Campionat de Catalunya més Copa Catalana. El primer dia de competició la cursa a relleus donava a Catalunya a seva primera medalla, la de bronze signada pel propi Lozano més Ventura, Aguilera, Santanyes, Serrano i Rota. La prova elit va situar José Antonio Hermida segon sent Ismael Ventura el millor ciclista de la selecció catalana en novena posició. A la cursa elit els catalans van signar una bona actuació col•lectiva amb Santiago Armero, Josep Betalú i Francesc Carnicer entre els catorze millors. Sisena Mercè Pacios fou la millor catalana a la cursa femenina. A juvenils Joan Aguilera i Gerard Álvarez foren 17 i 18 mentre que a cadets Daniel Serrano finalitzà vuitè i Lluis Cortadellas, onzè.  Arnau Rota va estar a prop del podi màster 30, fou quart, mentre que Gustavo Dacosta fou setè
Lozano s' ha proclamat campió de Catalunya i s'ha adjudicat la Copa Catalana. Una Copa Catalana que després de sis curses va deixar un extraordinari balanç. Amb una inscripció mitjana de 70 participants, arribant als cent en els Campionats de Catalunya, la competició va viure una temporada plena de grans moments on van destacar els campionats de Santa Coloma de Farners, en un indret ideal per la pràctica d´ aquest esport.