Balanç de la primera meitat del GP Massi de BTT

06/05/2010

Al primer quadrimestre de l'any, tancat amb el triomf d´ Hermida a la segona màniga de la Copa del Món,  ja s'han disputat tres de les sis proves que conformen el calendari del Gran Premi Massi de BTT, certamen promogut per Ocisport. Aquestes primeres tres proves van tenir lloc a les localitats de Banyoles, Corró d'Amunt i Flix. La primera de les curses, celebrada el 14 de març, va coincidir amb la segona prova de l'Open d'Espanya de BTT, el Superprestigi Massi, i va comptar amb prop de 550 corredors. Els guanyadors de la jornada van ser el francès Julien Absalon i la barcelonina Anna Villar. A la categoria Sots-23 la victòria va ser per l’holandès Jelmer Jubbega, mentre que a Sots-21 la primera plaça se la va emportar el belga Ruben Scheire.
La segona prova, a Corro d'Amunt, es va celebrar els dies 21 i 22 de març. Els guanyadors finals de la prova van ser a la categoria elit, Guillaume Vinit, i a la femenina, Anna Villar un altre cop, després d'haver-hi guanyat tant la crono individual com la cursa en línia. La participació va ser bona, amb més de 300 ciclistes i una àmplia representació estrangera. Entre els Sots-23, el millor va ser David Lozano, mentre que el francès Anthony Grenet va fer una una fantàstica actuació adjudicant-se el primer lloc Sots-21. Per altra banda, Francisco Javier Salamero va liderar la categoria Master 40, Jordi Quintanas, el millor entre el Cadets, i José Luis Morales va ser el més ràpid dels Master 50-60. En fèmines cadets va guanyar Ariadna Trias i en fèmines juniors, Miranda Agustí.
La darrera prova disputada fins ara va tenir lloc els dies 9 i 10 d'abril, a Flix (Tarragona). El dissabte, prop de 180 corredors van prendre la sortida en la jornada de crontrarellotge individual, on es van imposar el sots.23, David Lozano, i la japonesa sots-campiona d'Àsia, Rie Katayama.
Kohei Yamamoto es va endur finalment la victòria genral de la cursa al GP Massi de Flix, després d’un ajustat final davant el gironí Marc Trayter que es va resoldre als metres finals. David Lozano, va completar la tercera plaça de podi, i va donar un salt a la general, avançant fins al segon lloc. Finalment, Cristofer Bosque es va endur el millor registre a la categoria Sots-21, mentre que la balear, Marga Fullana, va guanyar per davant de la japonesa Rie Katayama. En tercera posició i cedint més de set minuts, Anna Villar va tancar les places d’honor fent una gran demostració de força i voluntat. Tot i el seu tercer lloc, la barcelonina continua liderant la classificació general provisional.
El GP Massi torna a la competició els propers 8 i 9 de maig a la Vall de Lord (Solsonès), al Pre-Pirineu lleidatà, en un cap de setmana que compartirà protagonisme amb el Superprestigi Massi-Open d`Espanya de BTT.