Catalans pel món amb Joaquim Rodríguez liderant el ranking UCI

12/05/2010
Carretera

Catalans pel món amb Joaquim Rodríguez liderant el ranking UCI

Els corredors professionals catalans, ara denominats élite UCI, estan tenint una primera part de temporada realment excepcional, i és que a nivell col•lectiu mai s'havien donat uns resultats tant extraordinaris. Des de les grans clàssiques a les principals curses per etapes, s'ha parlat català.
El noi de Parets, en Quim Rodríguez del Katusha rus, ha estat protagonista arreu on ha participat, conseguin la victòria absoluta a la Volta a Catalunya, davant d'un altre corredor de casa com es el vallenc Xavi Tondo, 27 anys després de que José Recio, últim català que havia guanyat l'històrica proba per etapes catalana.
Quim Rodríguez ha guanyat també el Gran Premi Miguel Indurain a Estella, una etapa a la Volta al País Basc amb final a Orio i va fer segon a la Flecha Valona, liderant per uns dies el randking mundial de la UCI, un  fet que no s'aconseguia des de que José Antonio Hermida va liderar el ranking mundial XC.
El corredor de Parets del Vallès es va classificar segon a la clàssica valona després d´ un emocionant final al mur d´ Huy on el campió del món Cadel Evans (BMC) va ser el millor davant el propi Rodríguez i Alberto Contador (Astana), qui va tenir la victòria al seu abast. Per Joaquim Rodríguez aquest és el segon podi a les clàssiques valones després del segon fa un any a la Lieja- Bastogne- Lieja.
Per la seva part, Juan Antonio Flecha es va imposar a la primera gran clàssica de la temporada com es la Het Volk, a Bélgica, fent tercer a l´ E3 Harelbeke i a la reina de las clàssiques del pavès, la Paris-Roubaix, que va guanyar Fabián Cancellara. Tornant a les voltes per etapes, Xavi Tondo, afegint el seu segon lloc a la Volta, va guanyar una etapa a la pròpia Volta i una altra a la Paris-Niza. Per altre part cal destacar que Josep Jufré va ésser líder provisional de la Volta a Murcia.

Font fotografia: http://www.biciciclismo.com/