Registre, validació i habilitació de tècnics de ciclisme

06/05/2010
BTT

Registre, validació i habilitació de tècnics de ciclisme

Les professions del ciclisme a Catalunya s’han regulat mitjançant la Llei 3/2008, de 23 d’abril, de l’exercici de les professions de l’esport.
L’esmentada Llei 3/2008, de 23 d’abril, regula el marc professional de l’Esport a Catalunya i els aspectes bàsics de l’exercici de les professions de l’esport, estableix d’una manera expressa quines són aquestes professions, determina les titulacions necessàries per exercir-les, i atribueix a cada professió el seu propi àmbit funcional general. Per veure més informació clicar aquí.
Segons l’article 8 de la Llei 3/2008, de 23 d’abril, totes les persones que exerceixen com a professionals de l’esport, i del ciclisme en el nostre particular, tenen l’obligació d’inscriure’s al registre oficial del Consell Català de l’Esport. El Decret 68/2009, de 28 d’abril, regula el Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya com a animadors/es, monitor/a, entrenador/a i director/a professionals esportius. Per veure més informació clicar aquí.
Donada l’existència de gran nombre persones que desenvolupen tasques vinculades al ciclisme dins dels marcs federatiu, social i de l’oci  en base a una experiència adquirida o bé amb titulacions federatives,  s’ha articulat un procediment que permeti habilitar aquestes persones que han estat treballant professionalment abans de la publicació de la nova llei. La Secretaria General de l’Esport ha establert uns terminis de convocatòria per tal d’ HABILITAR,  VALIDAR o ACREDITAR els tècnics esportius amb titulacions o experiència laboral prèvies,  que els habiliti per tal de constar al Registre Oficial: Per veure més informació clicar aquí.

HABILITACIÓ: Decret 107/2009, de 14 de juliol i Resolució VCP/333/2010 d’1 de febrer
Termini de presentació fins el 31 de desembre de 2010.
Experiència laboral: 700 hores treballades fins el 2008.
Contracte de treball
Certificat empresa especificant : tasques, funcions,...
Posseir les titulacions acadèmiques reconegudes

VALIDACIÓ: Resolució VCP/1921/2009, de 3 de juliol i VCP/720/2001 de 16 de març
Termini de presentació fins el 30 de juny de 2011 amb una edat superior als 19 anys i en les convocatòries previstes.
Complimentar un dossier d’autoavaluació dels aprenentatges adquirits en formació específica i experiència laboral esportiva., amb les certificacions oportunes prèvies al febrer de 2010

La Comissió Avaluadora de les Validacions establirà dues possibilitats:
Validació Total: Cal posseir el títol de l’ESO i matricular-se en un curs de Nivell1 de Tècnics d’Esport en Ciclisme pagant i realitzant únicament les proves d’accés. Es reconeix la totalitat del Nivell 1
Validació Parcial: S’ha de cursar el curs de Nivell 1 de Tècnics d’Esport en Ciclisme únicament dels crèdits no reconeguts. Cal posseir igualment el títol de l’ESO.