Ruzafa i Gamonal, els guanyadors a Vall de Lord

10/05/2010
BTT

Ruzafa i Gamonal, els guanyadors a Vall de Lord

Rubén Ruzafa i Rocio Gamonal s’han endut el triomf aquest diumenge a la quarta prova del Superprestigi Massi-Open d`Espanya de BTT, celebrat a l’espectacular escenari natural de Vall de Lord. L’andalús s’ha adjudicat la victòria a la general, la primera de la temporada en aquesta competició, després de cobrir els més de 33 quilòmetres amb un millor crono de 1:41:26. El ciclista d’Orbea ha estat secundat pel seu company de files i líder del certamen, Iñaki Lejarreta, que ha cedit més d’un minut i mig sobre la línia d’arribada. El basc ha patit una punxada a la roda posterior en la segona volta quan marxava primer de cursa. Malgrat que ha aconseguit resoldre ràpidament aquest contratemps, Lejarreta ha cedit el primer lloc en benefici de Ruzafa i ja no ha pogut seguir l’estel.la del seu company d’equip, llençat cap a la victòria.
La cursa ha estat realment selectiva, sobre un traçat de gairebé set quilòmetres amb trams d’especial duresa i nivell tècnic, que han marcat importants diferències entre els participants. La pluja que ha caigut a primera hora del matí i durant la primera màniga de cursa ha complicat un ja de per sí delicat terreny, i el fang ha estat protagonista en alguns trams del circuit.
El tercer esgraó del podi l’ha ocupat Sergio Mantecón (Trek-Lorca Taller del Tiempo), a 2:25 del vencedor i que havia liderat la cursa als compassos inicials, mentre Carlos Coloma (MSC Bikes) ha finalitzat quart, després de superar en el tram final al combatiu portuguès Sots-23 Tiago Jorge Ferreira. Josep Betalú (Progress Cycling), guanyador ahir a la prova contrarellotge puntuable pel Gran Premi Massi, només ha pogut ser10è, mentre el gironí Marc Trayter, líder de la Copa Catalana Internacional, ha cedit fins a caure a la 14a plaça. A la categoria Sots-21, la victòria ha anat a parar a mans de la delegació portuguesa, amb Mario Luis Costa, que s’ha adjudicat el triomf per una escassa renda d’11 segons sobre José Maria Sánchez.
Iñaki Lejarreta manté la primera posició de la general, amb 45 punts de marge sobre Ruzafa, i Coloma continua tercer però cedint una mica més de terreny sobre el sòlid binomi d’Orbea.
Rocio Gamonal (Caixanova-BH Tosacaf) s’ha apuntat el seu segon triomf consecutiu de l’any, després de imposar-se a l’anterior cursa disputada a Avilés, completant les dues voltes al recorregut amb un temps d’1:08:36. L’asturiana ha superat a la barcelonina Anna Villar (Ayala Team), segona a 1:07, després d’un emocionant pols que s’ha resolt en una de les darreres zones tècniques del circuit, mentre Rocio Martín (Semar CC) ha acabat tercera, per davant de la vencedora a la contrarellotge de dissabte Sandra Santanyes (Trek Lorca-Talle del Tiempo).
Amb aquests resultats a Vall de Lord, Gamonal escurça fins els 20 punts la diferència que la separa de la líder del Campionat, Anna Villar. A finals de mes, el proper 30 de maig, la Cueva El Soplao, a Cantàbria, rebrà la visita del Superprestigi Massi que disputarà la cinquena i penúltima cursa de la temporada.

Nota d´ Ocisport