La Challenge des Cols Pyrénéens completa les seves ascensión a la Vall d´ Aran

24/05/2010
Cicloturisme

La Challenge des Cols Pyrénéens completa les seves ascensión a la Vall d´ Aran

La I Challenge Internationale des Cols Pyrénées de cicloturisme, coorganitzada pel CC Pedales del Mundo i Luchon Louron Cyclisme, ha viscut aquest cap de setmana les seves dues primeres jornades en territori de la Val d'Aran. El dissabte va tenir lloc la primera sortida, una ascensió des de Bossòst al Guardader d'Arres i al Saut deth Pish passant per Vilamòs. El guanyador va ser el francès Nicolas Martin, esmerçant en el tram cronometrat un temps de 22 minuts 4 segons. El millor jove va ser Lucien Capot (Luchon Louron Cyclisme), que als seus 15 anys ja s'entrena en un Centre d'Alt Rendiment de la Federació Francesa de Ciclisme. L'aranesa Dolors López va ser la primera fèmina classificada.
El diumenge al matí es va celebrar la segona pujada a l'Aran, des de Vielha fins a la Bassa d'Oles, una ascensió de 9 km en la qual va tornar a imposar-se Nicolas Martin, aquesta vegada amb un temps de 26 minuts 10 segons. Lucien Capot va tornar a ser el millor dels més joves, firmant la 4a posició a l'arribada, i Dolors López va repetir com a primera fèmina.
Aquesta xallenge cicloturista pretén donar a conèixer alguns dels ports de muntanya dels Pirineus catalans i francesos més desconeguts per als aficionats al ciclisme, a més de contribuir a la desestacionalització del turisme esportiu a la Val d'Aran i a la comarca francesa de Couserans-Comminges. La pròxima cita serà l'1 d'agost a Loudenvielle, amb la pujada a l'estació d'esquí de Peyragudes, i el 15 d'agost la xallenge s'acabarà a Luchon, amb l'ascensió a Superbagnères.

Nota de la Delegació de la F.C.C. a Lleida