Pasqual Canals es reivindica amb un clar triomf a Tartareu

24/05/2010
DHi

Pasqual Canals es reivindica amb un clar triomf a Tartareu

Pasqual Canals es va apuntar aquest cap de setmana un inapel.lable triomf a la segona prova de l’Open d`Espanya Guak de Descens en BTT, celebrada a la petita localitat lleidatana de Tartareu, a la comarca de La Noguera. El biker del motoclub de Sant Andreu de la Barca va obtenir un crono estratosfèric al primer dels seus descensos i amb un registre de 3:08.384 va dominar amb autoritat la prova, superant als seus immediats perseguidors per un marge superior als cinc segons. Canals es refeia així de l’amarg debut al certamen, quan una avaria mecànica li va apartar de la lluita pel triomf a la cursa inaugural celebrada a la Vall d’Uixó.
El segon lloc de la general se’l va endur Antonio Ferreiro, concursant sots-23 que també va signar a la primera sèrie el seu millor registre (3:13:704), avantatjant per tan sols dues dècimes i mitja al defensor del títol Bernat Guardia. També molt a prop d’aquests temps va finalitzar Ivan Oulego, guanyador a la primera prova de la temporada i que manté gràcies al quart lloc de Tartareu la primera posició a la general del campionat. Arnau Sugrañes, que va abandonar a la segona màniga i Roger González, qui millorava en el seu segon descens en més de dos segons i mig la seva marca, van completar les sis primeres posicions.
El circuit dissenyat a la muntanya de Malera presentava algunes variacions al primer sector del descens en relació amb les darreres edicions, però mantenint un caràcter molt dur, amb trams de roca i pedra i un terra molt sec que convertia el descens en un repte molt complicat pels bikers. A més, l’intensa calor que es va viure al llarg de tota la jornada va augmentar encara més el nivell d’exigència de la prova.
La cita de Tartareu va comptar amb una extraordinària participació i prop de 270 participants es van reunir a aquesta cursa que servia també per donar el tret de sortida a la Copa Catalana de l’especialitat.
Vicky Hernández, per la seva banda, continua amb la seva marxa imponent al Campionat i va sumar sense discussió el seu segon triomf consecutiu de la temporada, amb un registre de 4:!2:511 aconseguit a la primera màniga, superant Ainhoa Fontán i Carla Adalid, que van acompanyar a la vigent campiona a les places d’honor.
Maria Pérez, 15è de la general, es va imposar a la categoria Junior, mentre Himar Sánchez va ser el millor entre els Màster 30, a més d’anotar-se una excel.lent setena posició a l’scratch general.

L’Open d`Espanya Guak de Descens es pren ara una llarga pausa fins a mitjans de setembre, quan es desplaçarà fins a la turística localitat de Nerja, a la província de Màlaga, seu del tercer assalt de la temporada.

Tota la informació a http://www.ocisport.net/