Triomfs parcials d´ Almenara y Lozano a l´ Open Espanya BTT

31/05/2010
BTT

Triomfs parcials d´ Almenara y Lozano a l´ Open Espanya BTT

Iñaki Lejarreta ha donat un pas de gegant aquest diumenge a l’Open d`Espanya de BTT Superprestigi Massi després de sumar a Cueva El Soplao la seva tercera victòria de la temporada i assegurar-se una renda de punts gairebé definitiva al capdavant de la classificació general que el deixa virtualment a les portes del títol.
El ciclista basc d’Orbea s’ha refet d’una caiguda i fins i tot ha hagut de reparar el seient de la seva bicicleta a la zona tècnica, però aquest contratemps no ha frenat el ritme implacable de Lejarreta, que ha creuat la línia d’arribada en primera posició després de completar els gairebé 38 quilòmetres de la prova amb un temps d’1:36:25. Lejarreta s’ha imposat avantatjant en 1 minuto i mig a Carlos Coloma (MSC Bikes), qui amb aquesta plaça de podi i aprofitant l’absència del ciclista d’Orbea Ruben Ruzafa s’ha situat segon de la provisional.
El corredor Sots-23 David Lozano (Bicicletes Esteve) ha conquerit finalment la tercera posició, després d’aprofitar-se dels problemes en el canvi de Paco Mancebo. El finès Jukka Vastaranta, per la seva banda, s’ha assegurat la quarta posició seguit molt de prop per Francesc Freixer i Ismael Esteban.
Umbert Almenara (MSC Bikes), desè de la general  en finalitzar a 11 minuts del guanyador, ha aconseguit la victòria al grup Sots-21 després d’un apassionant pols amb Cristofer Bosque.
La jornada ha resultat magnífica per a la pràctica del BTT, amb temperatures molt agradables, en un dia assoleiat i que ha permès gaudir al màxim de la zona en aquesta visita del Superprestigi Massi.
Rocio Gamonal tanca la seva participació a Cueva El Soplao amb un excel.lent balanç, amb triomf i nou liderat a l’Open d`Espanya de BTT.
Després de les quatre voltes al recorregut, l’asturiana del Caixanova BH Tosacaf ha cobert la distància en un temps d’1:22:10, amb tres minuts exactes sobre Rocio Martín (Semar CC), que ha hagut de lluitar molt per defensar la segona posició davant Sandra Santanyes (Trek-Lorca Taller del Tiempo) i signar així el seu millor resultat de l’any. L’absència de la barcelonina Anna Villar, primera classificada de la general des de l’inici del Campionat, ha permès a Gamonal escalar fins el primer lloc i obtenir un avantatge gairebé definitiu per resoldre el títol a la darrera cita de la temporada.

A finals de juny l’estació de Port Ainé, al Pirineu lleidatà, resoldrà l’edició 2010 de l’Open d`Espanya de BTT amb la sisena i darrera cursa del Superprestigi Massi.

Informació i fotn fotografía d´ Ocisport
Fotografia: Umber Almenara