David Lozano i Anna Villar guanyen el GP Massi de Sta. Maria de Palautordera

14/06/2010
BTT

David Lozano i Anna Villar guanyen el GP Massi de Sta. Maria de Palautordera

David Lozano i Anna Villar s’han endut la victòria aquest diumenge a la cinquena prova del Gran Premi Massi Copa Catalana Internacional, disputada a Santa Maria de Palautordera. La jornada ha resultat perfecte per a gaudir amb la cursa, amb predomini del sol, amb bones temperatures i fins i tot una certa sensació de calor a partir del migdia.
Santa Maria de Palautordera oferia una interessant cursa amb un circuit de gairebé set quilòmetres de longitud que discorria per la zona oest i nord-oest de la localitat, amb sortida i arribada al Parc Pau Casals d’aquesta localitat del Vallès Oriental. El traçat presentava permanents canvis de pendents que ha demandat un intens ritme de cursa durant tota la competició. A més, les pluges caigudes durant la setmana han deixat els camins i pistes en un perfecte estat per al desenvolupament de la prova.
David Lozano (Bicicletes Esteve), que arribava a aquesta cursa després d’haver conquerit recentment el títol de Campió de Catalunya de BTT a Tavascan, ha pres ràpidament la iniciativa i ja a la primera volta liderava un grup capdavanter de favorits que en el segon gir es reduïa a un duel entre Lozano i el líder de la Copa Catalana, el gironí Marc Trayter (Radikal Bikes), amb Israel Núñez seguint la batalla a mig minut de distància. En el darrer terç de cursa, Lozano ha accelerat la marxa i ha obert una distància sobre Trayter que l’acabaria donant el triomf. Amb un temps d’1:34:01 després de sis voltes, Lozano s’assegurava el primer lloc de la prova i escala fins el segon lloc de la provisional, reivindicant també la seva condició de gran aspirant al campionat. Marc Trayter creuava la línia d’arribada a 51 segons del vencedor, i amb aquesta segona plaça continua mantenint el primer lloc de la provisional del GP Massi. En les dues proves restants de la Copa Catalana Internacional, Trayter haurà de defensar 68 punts de renda.
Francesc Freixer (Bicicletes Esteve) completaria al podi a 2:16 del primer classificat, superant als corredors d’Ambisist Israel Núñez i Joan Llordella, mentre Ismael Ventura (Bicicletes Esteve) finalizaria en la sisena posició.
Cristofer Bosque (Ambisist), en una arribada a l’sprint i traient un segon de marge a Alejandro Gómez, segellaria el 9è lloc de la provisional i el triomf a la categoria Sots-21.
La campiona de Catalunya de BTT Anna Villar ha donat un nou cop d’autoritat al Gran Premi Massi per sumar a Sta. Maria de Palautodera la seva tercera victòria al campionat i disparar encara més la seva diferència al capdavant de la general. La barcelonina de l’Ayala Team ha signant una altra actuació sensacional, rodant gairebé en solitari des del tret de sortida i marcant un ritme inabastable per a la resta de rivals. Amb un temps d’1:14:02, Villar superava a la segona classificada Cristina Mascarreras (Conor Forallac) amb gairebé 6 minuts de diferència. La tercera plaça se l’ha adjudicada finalment Mercè Petit (Basella MC Segre-Conor), després d’un interessant duel amb Mariona Càtedra (CC Palautordera) que s’ha resolt en el darrer terç de la cursa. Núria Espinosa i Clara Soms han completat les primeres posicions de la classe Elit femenina.

La Copa Catalana Internacional es pren un descans i tornarà a l’acció amb la penúltima cursa del calendari el 19 de setembre a Calaf (Anoia).

Informació d´ Ocisport