L´ Open d´ Espanya de bike marató torna a Lliçà d´ Amunt el diumenge

18/06/2010
BTT

L´ Open d´ Espanya de bike marató torna a Lliçà d´ Amunt el diumenge

La celebració aquest diumenge a la localitat de Lliçà d’Amunt, a la comarca del Vallès Oriental, de la segona prova de l’Open d´Espanya de Marató BTT Powerbar by Northwave i del desenllaç dels Campionats de Catalunya de l’especialitat, ha despertat una gran resposta i fins ahir prop de 200 ciclistes havien confirmat ja amb la seva preinscripció la intenció de prendre part a la cursa.
El Club BTT Concos de Lliçà d’Amunt afronta el major repte organitzatiu de la seva història i amb la col.laboració d’Ocisport, promotor del certamen, ha preparat una cita espectacular i carregada d’al.licients.
La prova consistirà en dues voltes a un circuit d’uns 30 quilòmetres que s’estendrà pels voltants de la localitat, aprofitant els espectaculars espais naturals i de bosc que s’hi troben a la zona. El Pinar de la Riera es convertirà en el centre neuràlgic de la cursa i punt de sortida i arribada de la competició. El traçat sortirà i entrarà en dues ocasions de Lliçà, travessant Can Montcau i després de creuar el casc antic desplaçant-se cap a Ca l’Artigas. A la part final el circuit introduirà trams de corriols i desnivells constants, abans de tornar al centre del municipi per completar la primera volta del recorregut.
El diumenge a primera hora del matí, un cop es completi el procés de inscripcions, a les 9:30 es donarà el tret de sortida a la competició. Al voltant de les dues del migdia tindrà lloc el lliurament de trofeus.
El campió d`Espanya de Marató BTT i actual líder de la competició, Marc Trayter, serà una de les referències destacades de la cursa, a banda d’altres ciclistes molt competitius com Alejandro Díaz de la Peña, Francesc Freixer o el campió finès Jukka Vastaranta, entre d’altres. Fins i tot la cita podria comptar amb l’excel.lent notícia del concurs de dos exciclistes molt contrastats i que als darrers temps s’han endinsat en la modalitat del BTT, com el tres vegades campió de la Vuelta Roberto Heras i guanyador de la Titan Desert 2010,  i Paco Mancebo, que el mes d’abril conqueria la Volta a Catalunya en BTT. Ambdós han expressat a l’organització  el seu interès en participar a la cursa i podrien convertir-se en grans atraccions de la competició.
Pel que fa a la categoria femenina, Anna Villar, recentment proclamada campiona de Catalunya de BTT en la modalitat de cross country, líder de la Copa Catalana Internacional i també primera classificada de l`Open d`Espanya de BTT, atresora una trajectòria magnífica que la col.loquen com a principal aspirant al triomf a la categoria Elit.

Nota d´ Ocisport
Fotografia: Marc Trayter