Marc Trayter i Anna Villar són els nous campions catalans de bike marathon

20/06/2010
BTT

Marc Trayter i Anna Villar són els nous campions catalans de bike marathon

Anna Villar i Marc Trayter han aconseguit aquest diumenge el títol de campions de Catalunya de BTT en la modalitat de Marató BTT, després de la cita celebrada a Lliçà d’Amunt i puntuable també per l’Open d`Espanya Powerbar by Northwave.
A la classificació general, el triomf se l’ha endut Jukka Vastaranta. El ciclista finès s’ha imposat als darrers quilòmetres després de llençar un atac al que no ha pogut respondre el gironí Trayter (Radikal Bikes), que s’ha hagut de conformar amb el segon lloc, un resultat que a més del títol de campió de Catalunya li permet reforçar el liderat de l’Open d`Espanya. Ambdós han liderat la cursa des dels instants inicials. Vastaranta ha atacat ràpidament i ha aconseguit una mínima renda de metres fins que a poc per cobrir la primera volta Marc Trayter ha neutralitzat la diferència per col.locar-se al capdavant. Trayter ha assumit llavors el pes de la cursa i ha marcat el ritme, amb Vastaranta sempre enganxat a la seva roda. Finalment, el jove corredor nòrdic ha posat una velocitat més i sorprenia un Trayter desgastat per creuar en primer lloc la línia d’arribada amb un temps de 2:57:44, superant per 29 segons a Trayter.
La cita de Lliçà va proposar una dura prova de 70 quilòmetres, repartits en un bucle inicial de 6 quilòmetres i dues voltes a un traçat de 32 quilòmetres que discorria pels voltants de Lliçà d’Amunt. El circuit, que travessava fins i tot el centre urbà de la localitat, va oferir constants canvis de ritmes i pendents en pujada i baixada que van marcar diferències majúscules entre els participants. El recorregut estava ple de corriols i trams estrets per zones de boscos molt densos. La jornada ha resultat magnífica, amb cels clars i temperatures rondant els 25 graus.
El tercer esgraó del podi se l’ha adjudicat Israel Núñez, que ha finalitzat emparellat amb el seu company de files Joan Llordella després d’encapçalar durant tota la competició el  segon grup de cursa. Els dos corredors d’Ambisist s’han distanciat  a la part final de la jornada per a assegurar-se la tercera i quarta posició respectivament, a més de places de podi al Campionat de Catalunya. Patxi Cia i Javier Ramos han tancat les sis primeres places de la classe Elit masculina.
La barcelonina Anna Villar (Ayala Team) s’ha coronat sense discussió com a Campiona de Catalunya de BTT a l’especialitat de Marató BTT i de pas ha sumat la seva segona victòria a l‘Open d`Espanya per continuar liderant la classificació provisional amb molta solvència. Villar ha signat un gran crono de 3:31:59 per sumar una rotunda victòria a Lliçà d’Amunt, per davant de Maria Mercè Pacios, a la que ha avantatjat en més de 20 minuts. Villar suma així un nou èxit al seu palmarès, després d’alçar-se fa dues setmanes amb el títol de Campiona de Catalunya en la modalitat de cross country. Núria Lauco ha completat el podi femení.
José Maria Sánchez, per la seva banda, ha obtingut el triomf de la classe Sots-21, mentre Adrià Valls ha encapçalat la categoria Sots-23. Robert Soley ha estat el millor entre els Màster 30 i a la categoria Master 40 el triomf se l’ha embutxacat Pere Joan Roig.
 
L’actualitat i les competicions de BTT continuen la propera setmana. L’estació de Port Ainé acollirà els Campionats d`Espanya de Descens i el desenllaç del Superprestigi Massi Open d`Espanya de BTT.

Informació d´ Ocisport