La TransCatalunya ja és una realitat

22/06/2010
BTT

La TransCatalunya ja és una realitat

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha creat TransCatalunya, una ruta de llarg recorregut que enllaça els centres BTT que formen part de la xarxa de Centres BTT Catalunya. Aquesta ruta està formada per diferents itineraris que s’uneixen entre sí de manera que permeten recórrer Catalunya amb el motiu de passar per tots els Centres BTT Catalunya. Tota la ruta suma més de 1.200 km, amb desnivells acumulats per etapa d’entre 40 i 2.800 metres i una durada aproximada de 120 hores. El resultat és un gran itinerari lineal apte per recórrer per etapes.
El subdirector de l’ACT, Patrick Torrent i el tècnic de promoció de la Federació Catalana de Ciclisme, Manel Herrando, han presentat a Madrid aquesta ruta que pot dur-se a terme amb l’ajut del GPS (Global Positioning System) ja que està totalment georeferenciada. No obstant, en els trams que pertanyen als Centres BTT Catalunya trobarem la senyalització específica. A la pàgina web http://www.transcatalunya.catalunya.com/ podrem descarregar els arxius de dades GPS de tots els itineraris i de cada etapa, així com els mapes amb la ruta, fitxa tècnica i descripció dels recorreguts.
TransCatalunya aprofita les àmplies possibilitats que ofereix la natura catalana per recòrrer en bicicleta camins d’extraordinària varietat. Un valor paisatgístic al qual cal sumar una gran riquesa arquitectònica i cultural que converteix alguns dels trajectes en rutes de gran interès en tots els sentits.
Els Centres BTT Catalunya són espais de lliure accés amb un mínim de 100 quilòmetres de circuits senyalitzats per a bicicleta tot terreny. Tots surten d’un punt d’acollida que ofereix serveis per als ciclistes, com ara sanitaris i dutxes, i també per a la bicicleta, com ara pàrquing i lloguer de bicicletes, àrees de rentat i tallers de reparació, entre d’altres, i que, al mateix temps funciona com a petita oficina de turisme. És el punt on es facilita información turística de la zona, disponible en diversos idiomes i informació de les rutes del Centre BTT.
Catalunya disposa actualment d’una xarxa de 17 centres BTT, amb 295 rutes de diferent nivell de dificultat i més de 6.200 km senyalitzats. El projecte de Centres BTT Catalunya, pioner a nivell estatal, està cogestionat per l’Agència Catalana de Turisme, el Consell Català de l’Esport i la Federació Catalana de Ciclisme.

Més informació dels Centres BTT Catalunya: http://www.btt.catalunya.com/