Setè i catorcè lloc de Marc Trayter i Sandra Santanyes a l\'Europeu de bike marathon

29/06/2010

Aquest cap de setmana ha tingut lloc l'Europeu de Marató de BTT a la localitat italiana de Montebelluna, a la província de Treviso, a la que han acudit els catalans Marc Trayter i Sandra Santanyes en representació de la selecció espanyola. El circuit al que s'han hagut d'enfrontar els participants, ple de pujades i baixades, tot i que no arribava a ser gaire tècnic, ha tingut un recorregut total de 130 km per als homes i 116 km per a les dones, amb un desnivell acumulat de 2900 metres.
A la competició masculina, Marc Trayter ha aconseguit una fantàstica setena posició amb un temps de 5 hores i 6 minuts, després d'una cursa on es va imposar des del començament un ritme molt fort de la mà de la selecció italiana i on, als primers quilòmetres d'asfalt amb rampes del 15%, Marc Trayter va patir una caiguda que el va deixar uns metres endarrere del grup principal. Tot i l'entrebanc, el corredor català va poder enllaçar amb el grup capdavanter i va aconseguir ficar-se a l'escapada bona de la jornada acompanyat per Mirko Celestino, Andreas Kluger, Mike Felderes, Thomas Dietsch i Lakata, que van intentar donar caça al corredor suïs Ralph Naf, que es va anar en solitari i es va imposar finalment per davant de Celestoni i Kluger. Pel que fa a la cursa femenina, i ja per sobre dels 30 graus de temperatura, Sandra Santanyes es van mantenir sempre entre les vint primeres places, tot i que no va ser fins al quilòmetre 80 que es va fer la selecció definitiva amb els constants atacs de les corredores, que van aconseguir trencar el grup completament i van provocar molts abandons. En aquest moment, la corredora catalana va reaccionar i va marxar en solitari a la recerca del grup davanter, format per deu corredores. Però, de la mateixa manera que a la cursa masculina, els darrers quilòmetres es van fer eterns i, finalment, Santanyes va entrar a meta en 14a posició amb un temps de 5 hores i 14 minuts. La guanyadora ha estat la suïssa Esther Suss, seguida de Gunh Rita Dalhe i Pia Sunsdedt.