L´Open Natura supera els 600 bikers a El Catllar

01/07/2010
BTT

L´Open Natura supera els 600 bikers a El Catllar

Quan una pedalada se celebra per tercera vegada en una localitat és que la resposta local és bona i és un senyal inequívoc que les coses es fan bé. Aquest passat diumenge a El Catllar es va poder comprovar un cop més l'encertada proposta de l'Open Natura i l'encertat treball del grup de BTT del Catllar, ja que els recorreguts marcats per a l'ocasió van agradar a tots.

17 i 38 quilòmetres

Els dos recorreguts dibuixats per l'organització, de 17 i 38 quilòmetres, van destacar per ser molt divertits i entretinguts, i per apropar fins i tot als bikers locals paratges que ells mateixos desconeixien, mentre que als participants forans –un dels encerts de l'Open Natura és el d'apropar la bellesa de les diferents poblacions per les que passa als amants del mountain bike i als seus familiars– van gaudir de dos traçats que van agradar i molt. El desenvolupament de les pedalades va estar marcat per la molta calor que feia –per això són important els avituallaments repartits pels recorreguts, dos en al circuit llarg i un en el curt–, però ja se sap que suar i patir sobre la bici és sa i que és una cosa que els bikers portem a la sang. De la totalitat dels bikers inscrits, un 60% va optar pel traçat llarg i un 40% pel curt.

Donem suport a la pedrera

Cal destacar també amb anterioritat a la sortida de la gent gran, la pedalada infantil. En l'Open Natura apostem per la pedrera, per donar a conèixer als menuts la bellesa de la bicicleta de muntanya, i prova d'això és que cada convocatòria consta d'una pedalada infantil, que en aquesta ocasió va seduir a unes 50 nenes i nens.
Després de la pedalada, la caravana de l'Open Natura gaudir d'un refrescant i merescut bany a la piscina del poble. Era el moment de refrescar el cos i la ment, de recordar les aventures viscudes, mentre des de l'organització ens confirmen que gairebé amb tota probabilitat la propera temporada la localitat del Catllar torna a figurar en el calendari de l'Open Natura, i segur que d' nou ens sorprèn gratament.

I al juliol, la nocturna

Gairebé sense temps per al descans, l'activitat en l'Open Natura no cessa, i en dues setmanes tenim la prova nocturna de cada any, un alicient més fix en el calendari de l'Open Natura. Aquest any se celebra el 10 de juliol a Valls d'Àneu, a la localitat d'Esterri d'Àneu. La sortida és les 21.00 hores, i no cal dir que els accessoris d'il luminació són obligatoris. Atesa la complexitat logística de la prova, la inscripció es limita en aquest cas als 200 participants. El recorregut a recórrer és d'uns 33 kms, per uns paratges espectaculars. Es calcula que el temps a invertir en la pedalada va de les dues a les quatre hores, de manera que la il luminació hauria de cobrir aquest espai de temps.

Tota la informació a www.opennatura.com