A l´ octubre neixen els ‘Tres dies dels Cingles de MTB’

08/07/2010
BTT

A l´ octubre neixen els ‘Tres dies dels Cingles de MTB’

El proper mes d’octubre els amants de la bicicleta de muntanya tenen una cita indispensable en la seva agenda: Els ‘Tres dies dels Cingles de MTB’. La prova se celebrarà els dies 9, 10 i 11 a Sant Feliu de Codines, a l’entorn del Cingles de Bertí. Durant els tres dies de competició els ciclistes hauran de recórrer una distància aproximada d’uns 200 km i superar un desnivell positiu acumulat de més de 4.000 metres. La modalitat de la competició, pionera al nostre país, estarà enfocada al ‘Cross Country’, amb etapes Marathon (de més de 80 km) per on passaran els millors riders del moment. La principal novetat que presenta aquesta primera edició dels ‘Tres dies dels Cingles de MTB’ és que, per primera vegada a Espanya, una competició estarà formada per sectors selectius (trams senyalitzats, amb inici i final delimitat, el temps dels quals determinarà la posició a la classificació de cada participant) i sectors enllaç (trams de connexió entre els sectors selectius que també s’hauran de recórrer en bicicleta). Per a poder participar-hi els corredors hauran de ser majors de 18 anys. Tots ells estaran enquadrats en dues categories: Competició (participants masculins i femenins en possessió de la llicència de Competició) i Pedalada (participants en possessió de la llicència d’oci). A més, els corredors tindran a la seva disposició una sèrie de serveis que els proporcionaran les màximes facilitats i comoditats abans, durant i després de la cursa, com ara el servei de rentat i manteniment de la bicicleta, el d’assistència i avituallament o el servei de massatge esportiu entre d’altres, tots ells inclosos en el preu d’inscripció. Un altre dels punts més destacats que presenta aquesta nova edició i que augmentarà la qualitat i l’emoció de la cursa serà el MYLAPS Cycle Championship, un xip electrònic que controlarà els temps dels participants i que permetrà el seguiment on line dels temps de la competició. Aquest estri, el més emprat en les competicions massives de ciclisme, proporcionarà resultats parcials i finals en temps real i assegurarà la màxima oficialitat dels marcadors.
Els ‘Tres dies dels Cingles de MTB’ és una prova organitzada per OCTAGON ESEDOS S.L. amb el suport de la Federació Catalana de Ciclisme. “Al mountainbike català li feia falta aquest tipus de prova perquè moltes estan centrades purament en oci i en marxes populars. La creació dels ‘Tres dies dels Cingles de MTB’ és una gran noticia i espero que es pugui celebrar durant molts més anys”, ha declarat Josep Garcia, Delegat de BTT de la Federació Catalana de Ciclisme. Garcia també ha destacat el fet que es pugui seguir la competició on line gràcies al xip electrònic: “Es tracta d’ una novetat que farà la cursa més atractiva, tant per als afeccionats com per als participants”.
El Centre Neuràlgic de la competició estarà ubicat a la zona esportiva Solanes de Sant Feliu de Codines, habitual punt de sortida dels emblemàtics ‘Tres dies dels Cingles de trial’.

Inscripcions obertes

Els amants de la bicicleta de muntanya que desitgin formar part d’aquest nou esdeveniment, únic al nostre país, ja poden iniciar el procés d’inscripcions. Poden fer-ho a través de la pàgina web www.3diescinglesmtb.com tot emplenant el formulari d’inscripció.

Per a més informació

Albert Javierre
albert.javierre@octagon.com
607 655 650