Catalunya recupera el títol de campiona d`Espanya de relleus

17/07/2010
BTT

Catalunya recupera el títol de campiona d`Espanya de relleus

El Campionat d`Espanya de relleus per equips ha donat divendres tarda el tret de sortida al Trofeu Internacional de BTT Ciutat de Barcelona que es celebra al llarg de tot el cap de setmana a la muntanya de Montjuïc.
La selecció catalana, amb un quartet de luxe, s’ha endut la victòria i ha aixecat el vuitè títol en el palmarès d’aquesta competició. La formació, integrada pel campió d`Espanya de Marató, Marc Trayter, el campió de l’Open d`Espanya Sots-23 David Lozano, a més de Sandra Santanyes i Adrià Noguera, s’ha adjudicat la primera posició amb rotunditat. Lozano ha obert la primera diferència a la volta inicial i la resta de companys han anat mantenint les distàncies defensant sòlidament el primer lloc, fins que el gironí Trayter ha posat la directa en el darrer relleu per sentenciar la cursa encara que ha patit una lleugera luxació a l’espatlla a la part final del seu recorregut.
La segona plaça se l’ha assegurada una jove selecció d’Aragó, mentre la Comunitat Valenciana ha completat les places de podi. En una arribada a l’esprint, Euskadi s’ha emportat el quart lloc.
Catalunya ha invertit un temps total d’1:33:29 en completar les quatre voltes a un circuit molt revirat, amb constants pujades i baixades de 7,3 quilòmetres de corda, amb una renda de més de 8 minuts i mig d’avantatge sobre la línia d’arribada.
Andalusia, que defensava la corona de campió, ha vist com les seves opcions de revalidar el títol s’esfondraven pels problemes mecànics a la cadena de la seva bici de José Maria Sánchez, tercer en el relleu de la selecció, i la formació andalusa ha acabat caient fins a la cinquena plaça final.
Cada selecció autonòmica estava formada per un ciclista Sots-23 o Elit, un Junior, un Sènior i una Fèmina, tant de categoria Elit, com Sots-23 o Júnior. Un total de vuit comunitats autònomes han pres part en aquesta primera prova del cap de setmana.Durant els tres dies de competició el sol i la calor poden esdevenir els principals enemics dels corredors, ja que s’esperen temperatures molt altes, que rondaran els 30 graus.

Nota d´ Ocisport