Dos ors pels catalans en els UCI Trials World Youth Games 2010 a Polònia

27/07/2010
Trial

Dos ors pels catalans en els UCI Trials World Youth Games 2010 a Polònia

Aquest cap de setmana s’han disputaran a la localitat polaca d’Olkusz, els Jocs Mundials de la Joventut de Trial UCI. Gairebé un centenar d’inscrits representant quinze països s’han citat a aquesta ciutat situada al sud de Varsòvia i propera a la ciutat de Cracòvia en la competició més important de l’any pels nous valors dels ciclistes menors de 16 anys.
El resultat ha estat més que satisfactori ja que s’han obtingut dos ors a les categories
de principiants i d’alevins de mans de Martí Aran de Borgonyà (Osona) i de Domènec
Lladó d’Argentona (Maresme) respectivament. L’osonenc que ha viatjat a Polònia amb la selecció espanyola va passar el tall de les classificatòries sense problema obtenint la sisena plaça. Per part del maresmenc, que en aquesta ocasió representava la selecció catalana, obtenia la segona posició en la fase classificatòria.
La igualtat entre els participants en les classificatòries va ser tan gran que es feia difícil de pronosticar els candidats que ocuparien les places de podi de la final. La jornada que decidia els campions es presentava amb amenaça de pluja, però no va precipitar fins ven entrat al migdia amb la disputa de les finals infantils i cadets. Les finals ambdues categories foren molt ajustades. Martí Aran va guanyar l’or empatant amb 24 punts amb el segon classificat, el basc Iker Rodríguez i a només un punt del belga Romain Léonard. En el còmput total de zeros, l’osonenc es va imposar per només un de diferència. Per part de Domènec Lladó la diferència fou més àmplia. Lladó finalitzava amb 15 punts pel 18 del francès Louis Grillon i pels 19 de l’eslovac Samuel Hlavatý. D’aquesta manera el maresmenc s’emportava per segona vegada l’or en uns Jocs Mundials, la primera fou l’any 2008 en categoria principiant.
Amb aquests bons resultats, es veu ampliat notablement el palmarès de la FCC. En aquesta important prova també hi han participat més esportistes catalans de la Federació Catalana de Ciclisme. Tots ells van passar el tall de la classificatòria i a la final van obtenir meritòries posicions. La femenina Lúa Vizcaino de Barcelona va acabar en cinquena posició. El cadet Eloi Paré de Calldetenes va acabar en sisena posició. Els infantils Sergi Llongueras d’Òrrius i Joan Torres de Rellinars van acabar en la sisena i en la dinovena posición respectivament, aquest darrer fou l’únic que no va passar el tall. L’aleví Jordi Araque de Roda de Ter va acabar en la quarta posició, només a un punt de la plaça de podi. Finalment l’infantil Eduard Aran de Borgonyà finalitzava en la dotzena plaça. Juntament amb ells també han participat a Polònia esportistes procedents d’Andalusia, La Comunitat Valenciana, Madrid i País Basc .

Fotografia: Domènec Lladó, al podi