Uns 300 ciclistes a la segona edició dels “Missatgers del Cister”

27/07/2010
BTT

Uns 300 ciclistes a la segona edició dels “Missatgers del Cister”

El passat diumenge 25 de juliol es va celebrar la segona edició de la popular marxa en BTT dels Missatgers del Cister. Més de 300 ciclistes van sortir a les 8.30 del matí des de l’Espluga de Francolí en direcció al monestir de Poblet. Allí van rebre la benedicció del pare abat i, amb l’energia renovada, van encaminar-se a cop de pedal cap a Vallbona de les Monges portant en els seus dorsals una carta lacrada de l’abat de Poblet i de l’abadessa de Santa Maria de Vallbona dirigida al comte de Barcelona Ramon Berenguer IV. Aquests esforçats missatgers van poder escollir entre tres trajectes de dificultat creixent que van posar a prova la seva destresa i fortalesa damunt la bicicleta tot terreny. En els tres recorreguts van ser assistits per socis del club BTT Francolí i, amb l’ajuda de la tecnologia RFID, es van enregistrar els temps parcials i totals de cada corredor. Durant la carrera es va poder veure les classificacions a temps real per Internet.
El trajecte va acabar a l’Espluga de Francolí on van ser rebuts per l’organització amb tot el necessari per recuperar-se del cansament i esperar a les 12.30, moment en què es va iniciar l’entrega de premis. Aquest any va ser nomenat Cavaller Missatger del Cister (primer lloc en el trajecte llarg de 63 km i un desnivell acumulat de 1252 m) el corredor Jordi Garrido Ocaña de Montblanc amb un temps total de 02 h 30 min 46 s. I Dama Missatgera del Cister (primer lloc de la categoria femenina en el mateix trajecte) Sandra Santanyes Murillo de Sabadell amb un temps total de 02 h 47 min 55 s.
La cerimònia va anar a càrrec del grup de teatre “Tratea Teatre” que va recrear l’acte d’investidura d’un cavaller medieval amb encert i bon humor. El final de festa el va donar un tronador castell de focs. I els acompanyants van poder gaudir d’una activitat paral•lela, “El Missatge del Drac”
Els acompanyants i familiars dels concursants van poder participar gratuïtament en una activitat paral•lela organitzada pel Drac Actiu, “El Missatge del Drac”. Es va tractar d’un recorregut que es podia fer a peu o en BTT i va tenir la finalitat d'anar trobant unes pistes que els van dur a un tresor amagat.

Per a més informació: www.bttfrancoli.com