Sis catalans defensaran les seves posicions a la CDM belga

29/07/2010
Trial

Sis catalans defensaran les seves posicions a la CDM belga

Aquest cap de setmana es disputarà a la localitat flamenca d’Anvers (Bèlgica), la tercera prova de la Copa del Món de Trial UCI. La primera i la segona varen tenir lloc a Ripoll (Girona) i a Biella (Itàlia) el passat mes de maig i juny respectivament. En aquesta prova hi participaran sis esportistes catalans. Es tracte de Joan Figueras de Barcelona, Andreu Miró de Mataró i Rafa Tibau de Caldes de Montbui classificats en la setzena, quaranta unena i quaranta vuitena posició respectivament a la general de la categoria masculina de 26”. Gerard Aguilar de L’Esquirol serà l’únic representant en la categoria masculina de 20”. Ocupa la dotzena posició a la general i vol intentar pujar dos graons per entrar en el top ten. Per la seva banda, Gemma Abant de Sabadell, guanyadora a la prova italiana, lidera la classificació de la Copa del Món femenina amb 235 punts. En segon lloc hi ha suïssa Karin Moor que en té 215, la tercera posició és per Mireia Abant amb 210 i en la quarta hi ha l’eslovaca Tatiana Janikova amb 205. Per tant les catalanes haurà de lluitar de valent si volen mantenir-se al capdavant de la classificació per optar a la victòria final.
Anvers, segona ciutat més gran de Bèlgica amb més de 450.000 habitants i coneguda per la seva arquitectura acull per primera vegada una ronda de la Copa del Món de Trial UCI. La competició es desenvoluparà en el centre medieval, en un traçat urbà ubicat a la zona del Grote Mark. Les proves classificatòries tindran lloc durant la jornada del divendres dia 30 i on els esportistes de la Federació Catalana de Ciclisme han d’intentar passar el tall per accedir a les semifinals del dissabte. Diumenge a partir de les 10h tindrà lloc la final femenina, a les 13h la final masculina de 26” i a les 15:30 la final masculina de 20”.
El principal focus d’atenció el protagonitzaran l’amfitrió Kenny Belaey, número 1 en la classificació mundial UCI i tercer classificat de la Copa del Món, i el francès Gilles Coustellier, campió del Món 2008, 2009 i líder en la classificació masculina de 26”. Qui surti victoriós de la ciutat medieval, tindrà pràcticament assegurat el triomf final. El navarrès Benito Ros, número 1 en la classificació mundial UCI, lidera còmodament la classificació masculina de 20”.

Després d’Anvers la Copa del Món de Trial UCI viatja cap al sud, a Sant François Longchamp (França), els dies 7 i 8 d’agost per posar punt i final a l’edició 2010.

Fotografia: Andreu Miró