Uns 3.000 bikers ja han passat per l’Open Natura

23/08/2010
BTT

Uns 3.000 bikers ja han passat per l’Open Natura

Disputades ja cinc proves de l'Open Natura, i després de la suspensió per causes majors de la cita de Vallnord (Andorra) uns 3.000 bikers ja han participat a l'Open Natura 2010. Al costat d´ aquestos no s'ha d'oblidar els molts nens i nenes que han pres part en les diferents proves de l'Open Natura, en un senyal inequívoc del compromís amb la pedrera del mountain bike
La temporada 2010 començava com ja és habitual a la localitat d’El Vendrell (Tarragona) el passat mes de març. I, com també és habitual, hi va haver ple de gom a gom en l'estrena de l'Open Natura. Un ritme que es va mantenir en les dues següents cites, Sant Quirze (Barcelona) i Tortosa (Tarragona), ritme que es va veure frenat amb la suspensió a última hora de la prova de Vallnord (Andorra). Jordi Calsina, responsable de l'Open Natura, encara recorda aquest fatal desenllaç. "Mai ens agrada haver de suspendre una prova, però la tempesta elèctrica que queia i les que venien després ens va obligar a això. Va ser una llàstima", i afegeix, "de tota manera, crec que el balanç que portem de l'Open Natura fins a data d’avui és positiu". Per això, Jordi Calsina conclou dient que, en la seva opinió, l'Open Natura està molt consolidat.
De nou tarragona tornava a acollir una prova de l'Open Natura, va ser en aquesta ocasió la localitat d’El Catllar, abans que les Valls d'Àneu (Lleida) s'estrenaran en el calendari de l'Open Natura amb una de les cites més singulars de l'Open, la prova nocturna, que mai falla en la programació de l'Open Natura, i que aporta unes sensacions diferents a la resta de convocatòries. A les portes de Sant Sadurní, i mentre l'estiu avança, Jordi Calsina, que es troba realitzant el recorregut de la Trinxat sobre la seva BTT, no descarta que encara es pugui incorporar alguna prova més al calendari d'aquest any, i ja ens avança que alguna de les localitats que han acollit una cita aquesta temporada tornaran a fer-ho el 2011, en una demostració de la bona acceptació de l'Open Natura.

12 de setembre, Sant Sadurní d’Anoia

La localitat barcelonina de Sant Sadurní d'Anoia té el privilegi de ser el punt de partida de la segona part del calendari 2010 de l'Open Natura. Després de l'aturada de l’estiu, i després d'haver completat una primera part del calendari realment espectacular, l'Open Natura torna a rodar el proper 12 de setembre pels voltants de Sant Sadurní d'Anoia. Terra de cava i vi, aquest és l'estrena d'aquesta bonica població a la programació de l'Open Natura.
És d'esperar que aquest sigui una estrena sonada, donada la proximitat a grans nuclis poblacions –Barcelona ciutat es troba a poc més de 45 minuts en cotxe–, a més, el paisatge que es van trobar els bikers és d'una gran bellesa. Van a rodar per un territori espectacular per practicar bicicleta de muntanya, per camins, pistes i senders que posaran a prova l'habilitat dels bikers.
Els circuits, preparats pels amics del club de Sant Sadurní, portarà els participants a conèixer una terra de vins i cava desconeguda per molts. Tots dos circuits són rodadors, amb alguna dificultat tècnica, però molt a l'abast de la majoria de bikers, només és qüestió de triar el recorregut en funció de la capacitat física de cadascú, perquè de la bellesa i enriquiment paisatgístic i cultural ja s'encarrega la pròpia natura. Passaràs al costat d’ermites com la de Sant Nicolau, creuaràs rius com l'Anoia, gaudiràs d'unes vistes espectaculars des de Sant Pere de Riudebitlles, t'endinsaràs per les caves de Codorniu ...

Nota Premsa d´ Open Natura